ti 27.11. klo 16:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

UK Championship: Lyu Haotian – Tian Pengfei | Tiukka kiinalaisten välinen kamppailu heti avauskierroksella

Snookerkauden ensimmäinen major-turnaus alkaa tiistaina Yorkin Barbican Centrellä. Kauden toistaiseksi suurimpaan turnaukseen osallistuu yhteensä 128 pelaajaa. Peräti 12 päivää kestävän turnauksen voittajalle on luvassa 170 000 punnan palkintopotti, mikä on neljänneksi suurin koko kaudella.
Turnauksen avauskierroksen otteluita pelataan 27.-29. päivä marraskuuta. Tiistain kierrokselta lähdemme ensimmäiseksi tarkastelemaan kiinalaisten Lyu Haotianin (maailmanlista 41.) sekä Tian Pengfein (maailmanlista 91.) kohtaamista.
Haotian oli yksi viime kauden positiivisista yllättäjistä, mutta uusi kausi ei todellakaan ole alkanut nuorehkon kiinalaisen kannalta toivotunlaisesti. China Championships-turnauksessa Haotian onnistui toki pääsemään aina välieriin asti helpohkon kaavion ansiosta, mutta sittemmin mies ei ole voittanut ainuttakaan ottelua.
Haotianin pelin vahvuuksiin kuuluu sen toimiessa todella aggressiiviset pitkät pussitukset, sekä varmuus breikin säilytyksessä. Viime otteluissa mies on kuitenkin tuskaillut etenkin pitkien pussitusten kanssa. Turvalyönneissä kiinalainen ei ole koskaan varsinaisesti loistanut, mutta ei niitä voi varsinaisesti hänen heikkoudeksikaan kutsua.

150% talletusbonus – todella helppo kierrätys!

Pengfei on todella epätasainen suorittaja, mutta aina potentiaalinen yllättäjä jopa maailman kärkinimiä vastaan. Todellisen yllätyksen Pengfei tarjoili European Mastersin ensimmäisellä kierroksella. Pengfei voitti maailmanlistan sijaa 5 hallussaan pitävän Judd Trumpin lukemin 4-2 aivan ilmiömäisen esityksen päätteeksi. Sittemmin Pengfei on voittanut seitsemästä pelaamastaan ottelusta ainoastaan kolme, joskin miehen vastukset ovat olleet melko tasokkaita.
Pengfei perustaa pelinsä hyviin turvalyönteihin sekä breikin säilytysvarmuuteen. Kiinalaisen pelityyli on hieman verrattavissa maailman ykkösnimen, Mark Selbyn pelityyliin. Ongelmana Pengfeillä on monissa otteluissa pitkien pussitusten epäonnistuminen, mikä johtaa vastustajan helppoihin tyhjennyksiin.
Kertoimenlaskijat ovat jokseenkin hereillä Haotianin heikon alkukauden suhteen, mutta Pengfein kertoimessa on silti edelleen hieman ilmaa. Pääkohde tähän otteluun löytyy kuitenkin frameoverien puolelta, kun kaksi hieman pelinsä kanssa tuskaillutta kiinalaista ottaa yhteen paras yhdestätoista-formaatilla pelattavassa ottelussa.