to 23.08. klo 00:00

-

US Open WTA-karsinnat: Grace Min – Anna Kalinskaya | Massaspesialisti saa kyytiä kovalla kentällä

Yhdysvaltojen avoimet alkoivat karsintojen merkeissä. Ensimmäisen kierroksen otteluita on vielä pelaamatta, ja tässä nostamme yhden mielenkiintoisen näistä esiin. Massaspesialistiksi leimattu Grace Min saa vastaansa kovan alustan spesialistin, Anna Kalinskayan. Massapelaajat osaavat pelata palloralleissa paremmin, mutta kovalla nämä rallit jäävät lyhyemmiksi verrattuna massaan. Kalinskaya lähtee selvänä ennakkosuosikkina otteluun täysin oikeutetusti.
Min on WTA-rankingin sijalla 204. Pääsääntöisesti ITF-turnauksia takova Min ilmaantuu usein Grand Slameihin karsintojen merkeissä. Min ei kuitenkaan kovalla kentällä pärjää kovin mairittelevasti, mutta massakentällä on kuin kotonaan. Minin syöttö ei kehumisia saa, mutta yleispelaaminen ja palauttelu on kyllä yhdysvaltalaisen heiniä. Kovalla kentällä syöttö painaa kuitenkin melko paljon, eikä Min tosiaan mitään etulyöntiasemaa ottelussa saa.
Min pelasi Landisvillen ITF-turnauksessa Sabine Lisickiä vastaan ensimmäisellä kierroksella. Lisicki on tämän päivän vastustajaa todella paljon jäljessä. Ottelu päättyi Lisickin 2-0 voittoon, ja ensimmäinen erä kuvaa kyllä hyvin Minin syötön tasoa. 6-1 lukemilla jatkettiin toiseen erään, jossa Min pääsi palautusten avulla taistelemaan erävoitosta vielä tie breakissa. Katkaisupeli päättyi Lisickin 7-5 voittoon, eikä USA:laisella ollut nokan koputtamista sen enempää. Tänään vastuksen taso on eri luokkaa, ja onkin mielenkiintoinen nähdä miten massaspesialisti pystyy hanttiin pistämään, jos pystyy laisinkaan.
Kalinskaya on WTA-rankingin sijalla 143. Nainen ei WTA-turnauksissa massakentillä ole pärjännyt, ja tämä onkin ollut syy, miksi hän ei korkeampaa sijaa ole saavuttanut. Kovalla kentällä peli kuitenkin kulkee, sillä syöttö on naisella kunnossa, ja yleispelaaminenkin on hyvällä tasolla.
Kalinskaya kohtasi WTA-rankingin sijalla 104 majailevan Madison Brenglen hetki sitten Vancouverin ITF-turnauksessa. Kalinskaya voitti ottelun suoraan 0-2, eikä nokan koputtamista tässä ottelussa jäänyt. Molemmilla oli omat murtopaikkansa, jotka Kalinskaya pystyi hyödyntämään paremmin. Toisella kierroksella tuli seinä vastaan, kun Katie Boulter antoi venäläiselle kyytiä. Boulter nappasi ensimmäisen erän 5-7 lukemilla nimiinsä, ja toisessa erässä hän otti helpon 2-6 erävoiton vielä päälle. Boulter on tosin täysin eri kalibeerin pelaaja, mitä tämänkertainen vastustaja Grace Min on kovalla kentällä.
Ottelun ennakkoasetelmat ovat selkeät, ja yhdymme kyllä näihin. Kalinskaya lähtee ennakkosuosikkina otteluun, ja hyvin todennäköistä on, että venäläinen päättää ottelun kahdessa erässä. Napataan vetolapulle Kalinskayan voittoa erätasoituksella, ja kyytipojaksi otetaan lapulle vielä pelimääräveto.