to 30.08. klo 23:30

-

US Open WTA: Katerina Siniakova – Ajla Tomljanovic | Tomljanovic on vireessä

US Openin toisella kierroksella on vielä yksi erittäin mielenkiintoinen ottelu turnauksen neljäntenä kisapäivänä. Hiljaisen kesän aloittanut Katerina Siniakona saa vastaansa hurjan vireen löytäneen australialaisen Ajla Tomljanovicin. Nuori 22-vuotias Siniakova on asetettu lieväksi ennakkosuosikiksi otteluun. Kaikki ei kuitenkaan ole niin mustaa valkoisella, sillä australialainen on todella kovassa tikissä tällä hetkellä, joten haastetta löytyy molemmin puolin.
Siniakova on WTA-rankingin sijalla 54. Kesä ei ole mennyt suunnitelmien mukaan, sillä voittoja ei juurikaan ole saatu raavittua. Wimbledon loppui Siniakovan kohdalta jo kolmannella kierroksella, kun Camila Giorgi taisteli 1-2 voiton tsekkiläisestä. Nyt pelataan kuitenkin kovalla alustalla, eikä tämä ole Siniakovalle ainakaan se oma suosikki. Siniakova osaa syöttää, ja pelaa hyvin myös palloralleissa.
Ensimmäisellä kierroksella Siniakova järjesti pienen yllätyksen kaataessaan Anett Kontaveitin kolmessa erässä. Siniakova pelasi loistavan ottelun, ja erätkin venyivät melkoisen pitkiksi. Kontaveit nappasi ensimmäisen erän katkaisupelissä nimiinsä, mutta hävisi kaksi seuraavaa murtumisten seurauksena. Siniakova nappasi toisen erän nimiinsä 3-6 lukemilla, ja kolmannen erän hän kuittasi nimiinsä pitkän taistelun jälkeen lukemin 5-7. Pitkä ja raastava ottelu on ollut kyseessä, mutta palautumisaikaakin on suotu tälle nuorelle tsekkiläispelaajalle hyvin. Tänään vastus ei ole sen helpompi, ja kova työ on edessä, mikäli Siniakova haluaa jatkaa Grand Slam –pidoissa.
Tomljanovic on WTA-rankingin sijalla 58. Loistavia otteita on nainen näyttänyt kesän aikana, ja kovalla alustalla on peli todella kulkenut. Tomljanovic on onnistunut laittamaan kovia nimiä tiukille kovalla, ja kärkeä heikompia hän on voittanut kovalla prosentilla. Cincinnatin turnauksessa Tomljanovic putosi Simona Halepille, mutta vasta kolmen erän jälkeen. Taistelutahtoa ja taitoa puhkuva Tomljanovic on todella löytänyt vireen kovalle alustalle ennen US Openia.
Edellisellä kierroksella Tomljanovicin taidonnäytteitä päästiin todistamaan, kun hän kaatoi ensimmäisen kierroksen vastustajansa Lizette Cabreran. Cabrera pysyi ensimmäisessä erässä vielä hyvin mukana Tomljanovicin syötön sakatessa, mutta toisessa erässä meno muuttuikin. Tomljanovic takoi 1-6 lukemat toiseen erään ja nappasi ensimmäisenkin pienen väännön jälkeen 4-6 lukemilla. Ryhtiliike aiheutti kuitenkin sen, että Cabrera joutui vain vikistä, sillä Tomljanovicin palautukset olivat todella kovia, ja syöttäminenkin parantui huomattavasti. Kolme murtoa viimeisessä erässä sinetöi Tomljanovicin voiton murskalukemilla.
Ottelun ennakkoasetelmat ovat lähellä totuutta. Siniakova on todella vaarallinen, mikäli vain peli kulkee, mutta tällä hetkellä Tomljanovic on tämän roolin oikeutetusti saanut. Tomljanovicille tarjotaan pientä ylikerrointa, ja tähän onkin tartuttava kiinni. Lisäksi napataan pelioverit lapulle, sillä molemmilla on todella hyvä sauma napata erä nimiinsä, joten ottelu saattaa venyä pitkäksikin.