US Open ma 27.08. klo 23:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

US Open WTA: Turnausennakko | Mestari vaihtuu viime vuodesta

Myös naisten osalta US Open alkaa maanantaina, jossa potentiaalisia mestaruuden nappaajia on useita. Viimeisin Grand Slam eli Wimbledon, päättyi heinäkuussa saksalaisen Angelique Kerberin voittoon näytöstyyliin yli legendaarisen Serena Williamsin. Tämän vuoden US Openissa on todellakin mahdollisuus yllätyksiin, ja on hyvin mahdollista, että näemme ensikertalaisen nostamassa himoittua Grand Slam -pokaalia. Ohessa käydään läpi turnauksen kaaviota neljännes kerrallaan, jonka jälkeen listataan vielä lyhyesti turnauken mahdolliset topit ja flopit.

Neljännes #1 Sijoitetut
Simona Halep (#1)
Karolina Pliskova (#8)
Garbine Muguruza (#12)
Venus Williams (#16)
Serena Williams (#17)
Ashleigh Barty (#18)
Anastasia Pavlyunchenkova (#27)
Maria Sakkari (#32)
Yhteenveto
Jos maailmanlistan ykkösnaisella Simona Halepilla oli vaikea kaavio Wimbledonissa, niin nyt Halepin tuuri on ollut vielä huonompi. Romanialaisen seuraksi 1. neljännekselle on arvottu peräti neljä eri Grand Slam -voittajaa. Ensimmäisellä kierroksella Halep kohtaa 33-vuotiaan virolaisen Kaia Kanepin, joka pitäisi olla vain kahden erän mittainen lämmittely romanialaiselle. Seuraavaltakin kierroksella Halepin pitäisi jatkaa matkaansa helposti, sillä vastaan asettuu voittaja ottelusta J. Teichmann / Jakupovic. Kuin Wimbledonin kaaviota mukaillen, 3. kierroksen odotettu vastustaja on Anastasia Pavlyunchenkova. Pavlyunchenkovan peruspelaaminen ei yksinkertaisesti vain riitä Grand Slam -tasolla ja romanialaisen pitäisi hoitaa tämäkin ottelu nimiinsä suorin erin.
Seuraavat sijoitetut pelaajat neljänneksellä ovat legendaariset Williamsin siskokset, eli Serena ja Venus. Serenalle alku on verrattain helppo, kun ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu Magda Linette, jonka jälkeen tietä hankaloittamaan tulee voittaja ottelusta Dolehide / Witthöft. Venukselle kaavio povaa vaikeuksia jo ensimmäisestä ottelusta lähtien, kun vastaan asettuu vuoden 2004 US Open -mestari Svetlana Kuznetsova. Kaksikko on kohdannut historian saatossa 10 kertaa joista molemmat ovat napanneet nimiinsä 5 voittoa. Jos Venus hoitaa 2. kierroksen kunnialla, niin seuraavaksi hän kohtaa ailahtelevaisen, mutta yllätysvalmiin italialaisen Camila Giorgin. Tennisihmiset toivovat innoissaan, että molemmat Williamsit selvittäisivät ensimmäiset ottelunsa voitokkaasti, jotta päästäisiin näkemään ehkä viimeisen kerran, elävien legendojen välinen tennisnäytelmä.
Seuraavassa osassa kaaviota sijoitetut pelaajat ovat Garbine Muguruza sekä Ashleigh Barty. Tämä kahdeksan pelaajan osio on selvästi tiukin koko 1. neljänneksellä. Muguruzan rattaisiin kapuloita heittää jo 1. kierroksella aina taisteleva Shuai Zhang ja 2. kierroksella mahdollisesti vastaan tulisi suurlupaus Dayana Yastremska, joka on esittänyt todella hyviä otteita kovalla alustalla koko vuoden. Jos Muguruzalla on tiukkaa, niin sitä tulee olemaan myös australialaisella Bartylla. Ensimmäisellä kierroksella vastaan tulee lähinnä massalla viimeaikoina loistanut Ons Jabeur, joka voi haastaa Bartyn syötön takutessa naisen tiukastikin. Seuraavalla kierroksella tuleekin jo kovempaa vastustajaa, kun vastaan asettuu voittaja ottelusta Martic/Safarova. Molemmat ovat kokeneita turnauspelaajia, jotka varmasti pistävät kaikkensa likoon.
Viimeisessä osassa 1. neljännestä tsekkiläinen Karolina Pliskova sekä kreikkalainen Maria Sakkari. Pliskovan peli ei ole sujunut täsä kesänä ollenkaan, ja tsekkiläisen tavaramerkki eli hirmuinen syöttö on loistanut poissaolollaan. Jo ensimmäisellä kierroksella vastaan tulee yllätysvalmis Zarina Diyas. Pliskovan tasoisen pelaajan tulisi hoitaa Diyas rutiinilla, mutta viimeaikojen huonot esitykset heijastavat kysymysmerkkejä taivaalle. Sakkarille arpaonni on ollut hieman suotuisampi, kun ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuu enemmän ITF-kentiltä tuttu, villin kortin saanut Asia Muhammad. Tämä pitäisi olla vain suupala kreikkalaiselle, mutta jo toisella kierroksella haasteita on näkyvissä Sofia Keninin muodossa. Tässä osiossa on mahdollista nähdä nuori yllättäjä, jos Pliskovan vaikeudet jatkuvat.
Jatkopelit
Nejänneksen pelaajista potentiaalia mestaruuteen on varsinaisesti vain Halepilla sekä Serena Williamsilla. Jos molemmat pelaajat hoitavat ottelunsa kuten odottama on, niin kaksikko tulee kohtaamaan jo 4. kierroksella. Pieni yllätyssauma on nuorella Ashleigh Bartylla, joka ei vielä kuitenkaan ole onnistunut urallaan vakuuttamaan Grand Slam -tasolla.
Neljännes #2 Sijoitetut
Sloane Stephens (#3)
Elina Svitolina (#7)
Julia Görges (#9)
Elise Mertens (#15)
Anastasia Sevatova (#19)
Barbora Strycova (#23)
Daria Gavrilova (#25)
Magdalena Rybarikova (#31)
Yhteenveto
Turnauksen hallitsevalla mestarilla Sloane Stephensilläkään ei ole juhlimisen aihetta arpaonnen vuoksi. Ensimmäinen ja toinen kierros ovat vielä lämmittelyjä NBA-katsomoistakin tutulle Stephensille, mutta jo 3. kierroksella vastaan voi asettua kaksinkertainen Grand Slam -voittaja Victoria Azarenka. Villin kortin saanut Azarenka on potentiaalinen etenemään hyvällä pelillä turnauksessa todella pitkälle, ja mahdollisuudet on jopa vihdoin napata se kauan himoittu mestaruus legendaarisella Arthur Ashe -areenalla. Toisella sijoitetulla pelaajalla tässä osassa neljännestä olevalla Daria Gavrilovalla tulee valitettavan todennäköisesti vastaan putoaminen Azarenkalle 2. kierroksella.
Seuraavassa osassa neljännestä sijoitetut pelaajat ovat Uhmapelaajien turnausvetojen luottoratsu Barbora Strycova sekä nuori Elise Mertens. Valitettavasti vastus on tässä turnauksessa niin kova että molemmille lähtö viimeistään 4. kierroksella, jos Mertensille ei käy niin jo 2. kierroksella Vera Lapkoa vastaan. Molemmat sijoitetuista pelaajista ovat todella ailahtelevaisia ja syöttö ei meinaa kulkea ei sitten millään jos 1. syöttö ei osu ruutuun korkealla prosentilla.
Kolmannessa osassa alkaakin olla jo sijoitettujen Julia Görgesin ja Anastasia Sevastovan lisäksi myös muita pelinaisia. Esiin on syytä nostaa viimeaikoina hyviä otteita, sekä Wimbledonissa Caroline Wozniackin pudottanut Ekaterina Makarova sekä nuori kroatialainen Donna Vekic. Nelikosta Görges ja Makarova kohtaavat erittäin todennäköisesti 2. kierroksella ja Vekic sekä Sevastova kohtaavat jo turnauksen 1. ottelussaan. Ryhmästä erityisesti saksalaisella Görgesillä on kaikki ainekset matkata turnauksessa jopa finaaliin asti sekä voittaa uran ensimmäinen Grand Slam -titteli.
Viimeisessä osassa neljännestä sijoitetut pelaajat ovat erityisesti juuri tässä turnauksessa Uhmapelaajien toimesta panostettu Magdalena Rybarikova sekä kestomenestyjä Elina Svitolina. Uhmapelaajien harmiksi Rybarikovalle tuli erittäin tiukka kaavio, jossa voitot ovat tiukassa, mutta mahdollisia. Ukrainalaisesta Elina Svitolinasta on kantautunut kauden mittaan huolestuttavia uutisia, joissa on kerrottu pelaajan laihtuneen viimeksen 6 kuukauden aikana jopa reilu 10 kiloa. Taidot ovat Svitolinalla edelleen maailman kärkeä, mutta erityisesti pitkissä otteluissa ukrainalainen on vaikuttanut todella väsyneeltä. Täysin tarkkoja tietoja pelaajan terveydestä ei tiedetä, mutta jo pelkkä pelaajan todella hoikistunut ulkomuoto ei povaa hyvää Grand Slam -menestystä ajatellen. Villinä korttina tästä osiosta nostettakoon esille takavuosien maailmanlistan 2. Agnieszka Radwanska, joka ei ole pystynyt loukkaantumisten takia viime aikoina hirveästi pelaamaan, mutta on kuitenkin historian saatossa edennyt US-Openissa 5 kertaa 4. kierrokselle.
Jatkopelit
Neljänneksestä ylivoimaisesti suurin suosikki edetä turnauksessa pitkälle turnauksessa on Julia Görges. Kovan alustan spesialisti on esittänyt viime aikoina hienoja otteita, ja kunto näyttäisi osuvan kohdalleen Grand Slamiin. Yllätysmomentti voi olla hyvän alkukaavion saaneella Radwanskalla, joka mahdollisesti kohtaa Görgesin jälleen kuolemanottelussaan 4. kierroksella.
Neljännes #3 Sijoitetut
Angelique Kerber (#4)
Caroline Garcia (#6)
Jelena Ostapenko (#10)
Madison Keys (#14)
Maria Sharapova (#22)
Coco Vandeweghe (#24)
Dominica Cibulkova (#29)
Carla Suarez Navarro (#30)
Yhteenveto
Tästä neljänneksestä löytyy upea kombinaatio nopeutta, syöttötaitoa, nuoruutta sekä kokemusta. Ylä-neljännekselle sijoitetulla ranskalaisella Caroline Garcialla vaikeudet alkavat jo 1. kierroksella kun vastaan tulee kovana syöttäjänä tunnettu Johanna Konta. Molemmat naisista ovat esittäneet vakuuttavia otteita kovalla viime aikoina ja onkin hieman sääli, että he kohtaavat jo tässä vaiheessa turnausta. Seuraavassa ottelussa vastustaja ei voittajalle paljoa helpotu, kun vastaan tulee todennäköisesti olympiavoittaja, kuubalainen Monica Puig. Toiselle sijoitetulle, yhden-käden-rystystään tunnetulle Carla Suarez Navarrolle avautuu oiva tie edetä 3. kierrokselle asti. 1. kierroksella vastaan asettuu heikosta syötöstään tunnettu Nicole Gibbs, jolla on meriittejä enemmän ITF-tasolta. Seuraavalla kierroksella vastus koveeneekin, kun vastaan tulee voittaja ottelusta Mladenovic / Zidansek. Molemmat pelaajat sopivat Navarrolle hyvin, ja voimmekin odottaa että espanjalainen jatkaakin turnaustaan 3. kierrokselle.
Seuraavassa osassa sijoitetut pelaajat ovat venäläiset Maria Sharapova ja Jelena Ostapenko. Molemmille arpaonni on ollut oikein suotuisa, ja kaksikon kohtaamista voikin odottaa suurella todennäköisyydellä 3. kierroksella. Sharapovalle kova alusta selvästi suotuisampi kuin Ostapenkolle Sharapovan syötön ansiosta. On mielenkiintoista nähdä, millaisessa kunnossa entinen maailmanlistan 1. pelaaja on. Tästä osasta kaaviota on erittäin vaikea hakea ketään, jolla olisi varsinaisesti potentiaalia yllättää jompikumpi venäläiskaksikosta.
Kolmannessa osassa neljännestä sijoitettuina ovat kotiyleisön iloksi todella kovat syöttäjät Madison Keys sekä Coco Vandeweghe. Molemmille kova alusta on erittäin mieluisa, ja aikaisempina vuosina turnauksessa onkin edetty pitkälle. Vandeweghen suurin haaste ensimmäisillä kierroksilla on ottelu kokenutta Kirsten Flipkensiä vastaan, mutta jos syöttö osuu ruutuun hyvin niin näköpiirissä ei ole mitään estettä miksi sijoiteut yhdysvaltalaispelaajat eivät kohtaisi 3. kierroksella.
Viimeisessä osassa neljännestä sijoitettuna on juuri heinäkuussa Wimbledonin voittanut Angelique Kerber sekä Dominica Cibulkova. Molempien kaaviot vaikuttavat etukäteen helpohkoilta, ja erittäin todennäköisesti 3. kierroksella nähdään kahden loistavan puolustavan pelaajan ottelu. Kumpikaan pelaajista ei ole kuitenkaan virallisesti pelannut kovalla nurmikauden jälkeen, joten on mielenkiintoista onko kosketus heti kunnossa.
Jatkopelit
Tästä neljänneksestä ei varsinaisesti mestarikanditattia löydy, mutta kokeneella Angelique Kerberillä on aina potentiaalia edetä turnauksessa pitkälle samoin kuin yhdysvaltalaisella Madison Keysillä. Tämän kaksikon mahdollisesti 4. kierroksella kohdatessa toiselta puoliskolta Maria Sharapovalla on mahdollisuus tehdä pienimuotoinen yllätys etenemällä puolivälieriin Kerber/Keys -ottelun voittajaa vastaan.
Neljännes #4 Sijoitetut
Caroline Wozniacki (#2)
Petra Kvitova (#5)
Daria Kasatkina (#11)
Kiki Bertens (#13)
Naomi Osaka (#20)
Mihaela Buzarnescu (#21)
Aryna Sabalenka (#26)
Anett Kontaveit (#28)
Yhteenveto
Petra Kvitova saattaa tällä hetkellä kirota onnetartaan, sillä vaikka 1. ja 2. kierroksen vastustajat näyttävät suupaloilta, niin 3. kierrokselle vastutajaksi on todennäköisesti tulossa naistenniksen tämän hetken kuumin pelaaja Aryna Sabalenka. Jo maailmanlistan 26. pompannut valko-venäläinen on ihastuttanut ja saanut myös Uhmapelaajien sydämet pomppimaan aggressiivisuuteen vannovan pelitapansa vuoksi. Tie ei ole helppo, mutta tämän hetken näyttöjen perusteella Sabalenkan potentiaalisuus edetä turnauksessa pitkälle on jopa suurempi kuin Kvitovalla.
Toisessa osassa neljännestä nähdään yhdistelmä vahvaa syöttöpeliä sekä erinomaista tekniikkaa Naomi Osakan, Aliaksandra Sasnovichin, Belinda Bencicin sekä Daria Kasatkinan muodossa. Tästä nelikosta on vaikea arvioida pisimmälle etenijää, sillä jokaisella on taipumusta sekä ylittää itsensä, että farssahtaa. Se on kuitenkin varma, että tiukkoja otteluita, hienoja lyöntejä sekä paljon virheitä tullaan näkemään alusta saakka.
Kolmannessa osassa neljännestä sijoitetut pelaajat ovat erittäin vahvat syöttäjät Kiki Bertens ja Mihaela Buzarnescu. Cincinnatissa vakuuttavia otteita esittänyt Bertens on erittäin vahvoilla edetä tästä ryhmästä 4. kierrokselle, eikä suotta. Hollantilainen omaa todella laadukkaan syötön, rallipelaamisen sekä nelinpelitaustansa vuoksi Bertens on todella vahva verkolle noustessaan. Viime aikoina vähemmän pelanneella romanialaisella Buzarnesculla on myös yllätyssauma, jos peli kulkee odotetulla tavalla.
Koko kaavion alimmaiseksi on sijoitettu tanskalainen tennis-ikoni Caroline Wozniacki, sekä virolainen Anett Kontaveit. Tälle neljännekselle on povattavissa tiukkoja otteluisa heti 1. kierrokselta alkaen. Kontaveit joutuu varmasti taistelemaan tiukasti nuoria Katerina Siniakovaa sekä Ajla Tomljanovicia vastaan päästäkseen 3. kierrokselle. Pieneistä loukkaantumisista viime aikoina kärsineelle Wozniackille asettuu vastaan 1. kierroksella kokenut Grand Slam -voittaja Samantha Stosur. Stosurin ei pitäisi aiheuttaa ylitsepääsemättömiä ongelmia tanskalaiselle, mutta 2. kierroksella Van Uytvanck tai Lesia Tsurenko varmasti lyö jo kapuloita rattaisiin kunnolla. On mielenkiintoista nähdä vaivaavatko vammat vielä Wozniackia.
Jatkopelit
Suurimpina suosikkeina viimeiseltä neljännekseltä turnauksessa pitkälle taivaalta pelaaja kolmikosta Kvitova, Sabalenka, Bertens. Kenellä tahansa kyseisestä kolmikosta on realistiset mahdollisuudet jopa voittaa koko turnaus. Jos joku epäilee Sabalenkan mahdollisuuksia pärjätä Grand Slamissa, voit hyvin vastata epäilyyn kertomalla Ostapenkon Ranskan avointen -mestaruuresta viime vuodelta. Joka tapauksessa, on todennäköistä että uusi mestari kruunataan tänä vuonna.
TOPIT
JULIA GÖRGES
– Pelaa lempialustallaan
– Loistava kämmen
– Hyvä liike
ARYNA SABALENKA
– Mahtava tekniikka
– Positiivinen aggressiivisuus
– Yllätyksellisyys
KIKI BERTENS
– Erinomainen syöttö
– Loistava verkkopelaaminen
– Taistelija

FLOPIT
ELINA SVITOLINA
– Kestääkö terveys? (Kestävyys, voima)
– Virheet
CAROLINE WOZNIACKI
– Pienet loukkaantumiset
– Hidastunut liike
JELENA OSTAPENKO
– Epävarmuus syöttämisessä
– Virheet
– Tuskastuminen

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ