Valioliiga la 13.03. klo 14:30

Leeds - Chelsea

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Marcelo Bielsa vs. Thomas Tuchel – kumman juokkue juoksee enemmän ja kumman juoksee fiksummin?

Leeds vs. Chelsea ottelu saa veden kielelle. Marcelo Bielsan idealismi vs. Thomas Tuchelin saksalainen tarkkuus sekä innovaatio. Tämä on tietyllä tapaa yksi stimuloivimmista otteluista ajattelun kannalta hetkeen. Miltä ottelu siis ennakkoon näyttää?

Ensimmäinen ajatus otteluparia miettiessä oli, onko maalimäärät ansa? Chelsean puolustus on ollut enemmän kuin tiivis. Chelsea on ollut kontrollissa melkein jokaisesta ottelusta Tuchelin alaisuudessa. Miksi Leeds olisi poikkeus?

TALLETA 25€ - SAAT 250 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Lempi kasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 25 euroa ja saat 250 Legacy of Dead ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ

Ensinnäkin on Bielsa hullu. Hyvällä sekä huonolla tavalla. Hänen vaikutuksensa moderniin jalkapalloon on valtava, mutta samalla on hän tapojensa vanki. Leeds haluaa juosta ja se tarkoittaa kaaosta. Varsinkin, kun vastassa on Tuchelin joukkue ilman epäterveellisiä egoja, hekin haluavat juosta, mutta juoksevat yleensä järkevämmin. Samalla on hänen 3-4-2-1-systeeminsä luotu tietyllä tavalla suunnanmuutoksiin – 3 topparin safety net + kaventavat wingbackit ja keskikentät, jotka luovat häkin. Systeemi on toki myös ylivertainen pelinrakentelussa oikein toteutettuna numeraalisen ylivoiman takia.

Chelsea FC

@ChelseaFC
The clashes may not have been the most frequent, but Chelsea v Leeds has always been a memorable fixture 👊🔥

Hypoteesi on siis, että Leeds pakottaa/haluaa juoksemaan, mikä johtaisi Chelsean kliinisyyteen. Voi kuitenkin olla, että entisellä Chelsean pelaajalla, Patrick Bamfordilla, on hyvä päivä. Ei haittaisi. Leedsin osalta on Robin Koch tietojen mukaan 75 pinnaa, mikä on lähitulevaisuudessa hyvä homma. Rodrigo on varmasti myös 45 tai avauksen kunnossa. Iso lisä joukkueelle ja on syytä odottaa parempaa esitystä kuin Hammersia vastaan. Kaikki on kuitenkin suhteellista. Pascal Struijk on myös ulkona.

Chelsean osalta ovat sivussa Thiago Silva ja Tammy Abraham. Andreas Christensen on korvannut hyvin Silvan ja Chelsealla on kyllä vaihtoehtoja yläkertaan. Voisi kuvitella, että Mason Mount ja Timo Werner olisivat avauksessa. Liike tappaa. Kenties myös Kai Havertz tai Christian Pulisic.

Leeds United

@LUFC
🥜 Official nutmeg provider for the @PremierLeague!

Alkutuntumista huolimatta on pää kääntynyt overeiden puolelle. Ottelussa on toki 0-2 potentiaalia, mutta hyviä skenaarioita on myös todella paljon. En olisi liian huolissani. Pelivalinta on siis yli 2.5 maalia. Siihen kylkeen maistuu myös snadilla panostuksella Chelsean suora voitto. Tasoitukset eivät kiinnosta ennen ottelua, kenties livestä.

Chelseasta ei tietyllä tapaa löydy liikaa arvoa ennakkoon, mutta erikoistilanteet ja detalji-orientoituneisuus antavat omasta mielestä pientä etua, esimerkkinä. Voi olla, että Kalvin Phillipsin tehtävä kasvaa ylitsepääsemättömän isoksi. Vastassa on todella hyvin organisoitu joukkue jonka vastaprässi on tappavan tehokas jo tässä vaiheessa. Leeds haluaa myös äijiä ylöspäin, joten tilaa alaspäin jää myös peitettäväksi, ja paljon.

Chelsea FC

@ChelseaFC
You Londoners. You Legends.

#ProudOfLondon ft. Joe Cole.