to 03.01. klo 22:00

-

Valioliiga: Manchester City – Liverpool | Etihadilla ei helppoja pisteitä jaella – äärettömän tärkeä kamppailu mestaruustaiston kannalta

Torstai-illan jännärinä nähdään Etihadilla todellinen herkkupala, kun Manchester City saa Liverpoolin vieraakseen mestaruuskilvan kannalta todella tärkeässä ottelussa. Liverpool pitää tällä hetkellä vahvasti Valioliigan kärkipaikkaa – viime kauden mestari City lymyilee sijalla 3, tosin 2. sijaa pitävää Tottenhamia yhden ottelun vähemmän pelanneena.
City-leirissäkin se on todettu – tappio tästä ottelusta tekisi Liverpoolin kiinni ottamisen todella vaikeaksi. Pep Guardiolan miehistö roikkui kauan Liverpoolin mukana vain yhden pisteen erotuksella, mutta shokkitappiot Crystal Palacelle ja Leicesterille ovat repineet eron jo seitsemän pisteen mittaiseksi. Cityllä ei oikeastaan olisi varaa hävitä tätä ottelua, mutta helppoa ei tule voiton nappaaminen hurjassa vireessä olevaa Liverpoolia vastaan olemaan.
Joukkueet kohtasivat jo kerran tällä kaudella, jolloin pisteet jaettiin Anfieldilla tasan joukkueiden välillä 0-0-tuloksella. Nyt pelataan Etihadilla ja tämän myötä kotietu tuo eittämättä kotijoukkueelle pienen buustin, mutta Liverpool on suoriutunut kauden vierasotteluistaan hyvinkin mallikkaasti. City on hävinnyt kolme viimeisestä viidestä sarjaottelustaan, mukaanlukien tappio Crystal Palacelle nimenomaan Etihadilla.
Kevin De Bruyne mitä luultavimmin huilasi viime viikonlopun Southampton-voitossa tätä ottelua varten, joten miehen pelaamista tässä kriittisessä ottelussa voidaan pitää todennäköisenä. Mikäli De Bruyne ei kuitenkaan loukkaantumisen takia ottelussa pelaa, olisi se todella suuri isku Citylle ja tähän varmasti markkinatkin pienesti reagoisivat. Ilkay Gundogan palaa mitä luultavimmin pelaavaan kokoonpanoon, Fabian Delph sen sijaan jatkaa sivussa Benjamin Mendyn kanssa.
Liverpoolin itseluottamus uuteen vuoteen lähdettäessä on varmasti huipussaan – Valioliigan kärkisija vieläkin tappiottomalla saldolla (17 voittoa, 3 tasapeliä, 0 tappiota). Liverpool murskasi vielä ennen vuodenvaihdetta Arsenalin 5-1-lukemin. Tämä voitto vahvisti varmasti kaikissa rutkasti entisestään sitä tunnetta, että ehkä tämä on vihdoin Liverpoolin kausi. Liverpoolin voittoputki Valioliigassa kasvoi tämän voiton myötä huikean yhdeksän ottelun pituiseksi.

Lyö 20€ riskitön veto nuorten MM-kisoihin!

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp on kaikista median mestaruuspuheista huolimatta tehnyt selväksi, että joukkueen sisällä ei keskustella siitä, vaan mennään eteenpäin ottelu kerrallaan. Tasapeliä Manchester Cityn vieraana voisi melkeinpä pitää voittona, mutta Klopp on osoittanut, ettei hänen joukkueensa lähde junnailemaan yhteenkään otteluun.
Liverpoolin melkeinpä täydellinen kausi on perustunut Kloppin loistavaan aggressiiviseen pelisuunnitelmaan, jossa ajetaan vastustaja ahtaalle koko 90 minuutin ajan – Manchester City on Liverpoolin lisäksi ainut joukkue Valioliigassa joka pystyy tähän mallikkaasti. Virgil Van Dijkille on tosin annettava kiistatonta arvostusta, kolossipuolustajalla on ollut valtava merkitys siinä, miksi Liverpoolin puolustus on niin vahva kuin on.
Liverpoolin puolelta telakalla ovat puolustajat Joel Matip, sekä Joe Gomez. James Milner kuntoutui ajoissa ja konkarilta voidaankin odottaa roolia tärkeässä ottelussa. Jordan Henderson ja Naby Keita ovat tietojen mukaan myös pelikunnossa, joten valinnanvaraa kokoonpanon suhteen Kloppilta kyllä löytyy.
Kahden sarjan parhaan hyökkäysjoukkueen kohdatessa markkinat ovat odotetusti ennakoineet ottelusta maalirikasta, mutta me näemme tämän hieman eri kantilta. Ottelussa, jossa on näin korkeat panokset, riskit yritetään aina minimoida. Joukkueiden penkkien päästä löytyy tällä hetkellä luultavasti maailman parhaat päävalmentajat, joten ottelusta tulee todellinen taktinen taisto. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Anfieldilla oli nimenomaan taktinen taisto, jonka myötä huippumaalipaikat jäivät vähälle.
Pelivalintamme otteluun on täten alle 3 maalia, jolloin tasan kolmella maalilla panoksen saa takaisin. Kohteella rahastetaan noin kaksi kertaa kolmesta, joka tekee siitä erinomaisen pelikohteen tähän taktiseen jännäriin. Toisena pelivalintana lapulle lyödään Liverpool +0.5 (=tuplausmahdollisuus), sillä Kloppin miehistön pelatessa tähänastisella tavalla, on se todella vaikea päihittää.

Uhmapelaajien kautta parhaimmat vedonlyöntibonukset. Tutustu bonuksiin >>>