ke 02.01. klo 22:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Valioliiga: Newcastle United – Manchester United | Newcastle painii maalinteko-ongelman kanssa – ManU löytänyt tehokkuutensa

Tammikuun toinen päivä käynnistyy vuosi 2019 isosti Valioliigan osalta. St James’ Parkissa Newcastlessa kotijoukkue saa vastaansa uuden peli-ilmeen löytäneen Unitedin.

Löytääkö kotijoukkue lääkkeet Unitedin pysäyttämiseen, vai jatkaako vieras maalitehtailuaan?

Newcastlella on 20 pelattua ottelua, joissa 15 tehtyä ja 27 päästettyä maalia. Tämä kuvaa hyvin sarjassa 15. olevan kotijoukkueen suurimman ongelman.
Newcastle on siis kamppaillut koko kauden maalintekovaikeuksien kanssa. Joukkueen ykköstykki on ollut West Bromwichista mustavalkoisiin täksi kaudeksi saapunut Salomon Rondon, jolla on kasassa viisi tehtyä maalia. Toiseksi paras maalintekijä on tehnyt kaksi osumaa, joten tehoja ei löydy. Mistä manageri Rafael Benitez löytäisi ongelmaan ratkaisun, kun joukkue on suhteellisen tervekin?
Puolustuskin voisi toki olla parempi, mutta sitä ei suoranaisesti ongelmaksi voi kutsua. Samoista sijoista pelaavilla joukkueilla on pääsääntöisesti huomattavasti enemmän päästettyjä maaleja.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ

Lyö 20€ riskitön veto nuorten MM-kisoihin!

Unitedin tilanne on tällä hetkellä aivan toinen. Ole Gunnar Solskjærin tultua seuran manageriksi, joukkue on pelannut kolme ottelua – kaikki ovat päättyneet Unitedin voittoon. Silmiinpistävää on, miten pelaajat nauttivat pelaamisesta. Esimerkiksi Marcus Rashford ja Paul Pogba ovat kuin uusia miehiä Jose Mourinhon poistuttua takavasemmalle. United lähtee otteluun sarjataulukon kuudennelta sijalta.
Näinkin lyhyellä otannalla on turha lähteä vielä suurempia johtopäätöksiä tekemään, mutta nyt joukkueella on lisenssi hyökätä. Manageri Solskjær vannoo hyökkäävän jalkapallon nimiin ja sehän kuuluu osaksi seuraidentiteettiä, kuten mies toistuvasti on media-tilaisuuksissa tuonut esiin. Toistaiseksi ManU on operoinut neljän tehdyn maalin keskiarvolla ottelua kohden norjalaisen seuralegendan toimittua managerina. Tahti putoaa varmuudella, mutta alku on ollut todella hyvä.
Solskjærin alaisuudessa ManU on pelannut kolme ottelua, joissa se on tehnyt kaksitoista maalia. Benitezin Newcastlella on 20 pelattua ottelua ja 15 tehtyä maalia. Karu vertailu, mutta kertoo hyvin missä mennään.
Joukkueet ovat kohdanneet jo kertaalleen. Manchesterissa lokakuun kuudes päivä pelattu ottelu päättyi Unitedin voittoon, kiitos isäntien tehokkaan viimeisen 20-minuuttisen. Newcastle oli yllätyksessä kiinni ja johti peliä 0–2 aina viimeiselle parikymppiselle asti, jolloin ManU löysi uuden vaihteen ja voitti ottelun lopulta 3–2-numeroin.

Pelivalintamme otteluun

United on selvä ennakkosuosikki. Benitez rakentaa varmasti pelisuunnitelmansa vastahyökkäyksien varaan ja Solksjær puolestaan varmasti haluaa joukkueensa hyökkäävän, kuten aiemminkin. Myös oman pään olisi kuitenkin syytä pysyä puhtaana ensimmäistä kertaa.
Ensimmäinen pelivalinta kamppailuun on vierasvoitto aasialaisella tasoituksella, jolloin maalin voitto tuo panoksen takaisin. Toinen valinta on Unitedin maalimäärä pienemmällä panostuksella – vieraille kolmen maalin tekeminen ei ole lainkaan mahdotonta.