ti 26.01. klo 22:15

Southampton - Arsenal

Ykköset kehissä Southamptonin ja Arsenalin kohtaamisessa – kuinka paljon on muuttunut?

Mahdollisuus antaa heti vastaus, kasvujenpesu. Nämä ottelut ovat aina mielenkiintoisia etukäteen. Southampton vei 1-0 äsken cupissa, ja joidenkin mielestä voitto oli onnekas. Näin se kenties myös oli. Ottelussa ei kuitenkaan maalipaikoilla juhlittu. Southamptonin materiaali on pelannut äsken, mutta Arsenal pääsee laittamaan tuoretta ukkoa kentälle. Pienikin etu tuoreudessa on aina kotiinpäin tässä vaiheessa kautta avainpelaajien osalta. Kaiken lisäksi eivät tutut ja turvalliset laitapakit pelaa Southamptonissa. Ottelun dynamiikka muuttuu välittömästi. Vetokohde ottelusta myös löytyi.

Aloitetaan poissaoloilla. Ryan Bertrand on sivussa korttitilin täyttymisen myötä kotijoukkueelta. Kyle Walker-Peters on myös loukkaantumisen takia sivussa. Melkoinen muutos laatuun. Katsotaan onkoa isoa vaikutusta.

UHMAETU: 5€ ILMAINEN HIIHTOVETO

Suksi Coolbetille ja sivakoi 5 euron ilmainen hiihdon live-veto kouraasi.

HIIHDÄ PELAAMAAN

Moussa Djenepo ja Jannik Vestergaard ovat myös sivussa avarista. Vestergaard oli suhteellisen objektiivisesti katsottuna yksi alkukauden parhaista toppareista sarjassa. Taso ei kuitenkaan tipu aivan liikaa. Oriol Romeu on sivussa todennäköisesti vielä tämän pelin, mutta mukava uutinen yleisesti. Puhutaan kuitenkin asioista, jotka saattavat hieman heikentää muuten niin tiivistä alusta.

Arsenalilla on Pablo Mari sivussa edelleen, mikä varmasti tuntuu. Herra on ollut rauhallinen ja enimmäkseen oikeassa. Pierre-Emerick Aubameyang on myös todella epävarma otteluun – karkea arvio noin 25%. Gabriel Martinelli mahdollisesti avarissa Alexandre Lacazetten sekä levänneen Bukayo Sakan kanssa. Ihan herkullinen kolmikko, jos sauma aukeaa. Emile Smith-Rowe alapuolella tekemässä juoksuja. Vähän enemmän liikettä peliin.

Thomas Partey on myös mukana avarissa. Eroa ei pidä aliarvioida. Peli on huomattavasti enemmän progressiivista, kun hän pelaa. Parteyn pelaamissa otteluissa saa kärkinelikko enemmän ruokaa.

Mikä tästä tekee itselle mielenkiintoisen on, että maalilinja on matala. Tämä on luonnollista aikaisempien pelien perusteella. Cup otteluun verrattuna uskon muutaman asian tapahtuvan. Arsenal luonnollisesti ”haistaa veren”, jos/kun Bertrand sekä Walker-Pieters ovat sivussa. Jake Vokins ja Yan Valery eivät herätä samaa luottamusta. Arsenal pyrkii varmasti olemaan aggressiivisempi.

Vaikuttaa siltä siis, että joukkue valitsee kovemman vauhdin intensiteetissä, mikä tekee Southamptonista niin ikään vaarallisemman. Vastaprässiä ynnä muuta herkkkua. Voisi kuvitella pelin aaltoilevan hieman edellistä enemmän. Se riittää.

Kieran Tierney on niin ikään takaisin. Ei syytä unohtaa, että hän on ekoja nimiä avauksessa. Hän tekee joukkueesta paremman ja ottelusta tulee automaattisesti viihdyttävämpi. Vasenjalkainen pelaaja, joka on Andrew Robertsonin muottiin. Auttaa kummasti myös eteenpäin, jos omasta taka löytyy pelaaja, joka haluaa tehdä kiertoja ja juosta. Pakottaa Southamptonin myös juoksemaan, mistä he pitävät. Palvelee lopulta kaikkia.

Peli-idea löytyi maalimääristä. Suurin pohdinta oli 2 ja 2.25 maalin välillä. Tosin markkina liikkuu mukavasti ylöspäin varsinkin 2 maalin osalta. Parhaimmillaan saa 1.61, missä kaiken lisäksi push-turva tasan kahdesta. Kuulostaa omaan korvaan hyvältä.

Ei pidempiä jaaritteluja. Yli kaksi maalia vaikuttaa yllättävän hyvältä juuri tähän peliin. Paljon muuttuu, kun materiaali muuttuu. Paremmat pelaajat pelaavat parempaa palloa. Southampton ei ole mikään balls-to-the-wall-joukkue yleensä, mutta he vastaavat vastustajan huutoon. Kolme on tavoite, mutta pieni turva löytyy kahdesta.

LIITY UHMAPELAAJIEN FACEBOOK-RYHMÄÄN >>

UHMAPELAAJIEN TELEGRAM-RYHMÄÄN TÄSTÄ >>