Valioliiga pe 12.08. klo 22:00

Valioliiga 2022-2023 - Kausivedot

Valioliiga on taas kahden kauppa! Erling Håland on ylivoimainen viimeistelijä ja kiinnostavin yksilö

Valioliiga-kausi käynnistyy jo perjantaina ja heti avausviikonloppuna on tarjolla tukku herkullisia matseja. Ennen sesonkia on kuitenkin syytä kääntää katseet kausivetoihin, joissa on aina melkoisia kermamunkkikohteita tarjolla. Parhaat poimitaan talteen ja kauden päätteeksi päästään juoksemaan nauraen pankkiin!

Manchester Unitedin uudelleenrakennusprosessi on ollut otsikoissa kesän aikana reilusti, mutta samaan aikaan on tapahtunut myös muissa big six -joukkueissa. Kaikessa hiljaisuudessa Chelsea on parannellut kilpavarusteluaan maltillisesti ja Tottenham on niin ikään tehnyt merkittäviä löytöjä pelaajamarkkinoilla – halvalla ja vähän vähemmän edullisesti. Arsenalin joukkueenrakennusprosessi on niin ikään ollut näkyvästi esillä, kun rahaa on palanut jo yli 100 miljoonaa puntaa. Ilmeisesti vielä yksi kova paukku olisi tuloillaan.

50 LIPPUA MILJOONATURNAUKSEEN JOKA VIIKKO

GGPoker tarjoaa uusille Uhmapelaajille 600 taalaa hanskaan talletusbonuksina ja lisäksi 50 kappaletta lippuja Global Millions -turnaukseen, jossa on jaossa miljoona taalaa!

PELAA POKERIA

Yllätyksiä ei mestaruustaistelun ennakkosuosikkien joukossa ole tälläkään kaudella. Hallitseva mestari Manchester City saa jälleen kerran kirittäjäkseen Liverpoolin, jonka kanssa se on viime vuosina pääasiassa muodostanut kärkikaksikon. Neljällä edellisellä kaudella Citizens sekä merseysidelaiset ovat olleet kauden päätteeksi ensimmäisellä ja toisella sijalla peräti kolme kertaa. City on dominoinut mestarina useammin, mutta olisiko nyt vuorostaan Jürgen Kloppin miehistön vuoro?

Tajuton kilpavarustelu

Liverpoolin kesän puhutuin siirto on ollut Darwin Nuñezin saapuminen. Edellisellä kaudella sensaatiomaisesti Benfican riveissä pelannut uruguaylaislupaus nostaa Kloppin hyökkääjämateriaalin naurettavalle tasolle. Sadio Mané lähti, mutta silti hyökkäyskalustoa onnistuttiin vahvistamaan. Talven siirtoikkunassa saapunut Luis Diazin lisäksi Roberto Firmino sekä tietysti Mohamed Salah ovat edelleen mukana. Pienestä loukkaantumisesta kauden alla kärsinyttä Diogo Jotaa ei pidä unohtaa. Tällä hyökkäyksellä taistellaan mestaruudesta.

Keskikentälle joukkue hankki mielenkiintoisen vahvistuksen, kun Fabio Carvalho saapui Fuhamista. Nuorukainen mätti viime kaudella mestaruussarjassa peräti kymmenen maalia ja vasta 19-vuotiaasta portugalilaisesta on luvassa paljon iloa merseysidealaisittain. Todella lupaavien nuorten pelaajien lisäksi keskisektorin luottopelaajat ovat pysyneet seurassa. Fabinho, Jordan Henderson, Naby Keita sekä Thiago. Seuraavan askeleen ja lisää peliminuutteja alkavalla kaudella ottaa läpimurron kynnyksellä oleva Curtis Jones.

Puolustuspermanentti Virgil van Dijkin johdolla on säilyttänyt muotonsa täysin ja maalivahtiosastolla Alisson jatkaa luonnollisesti ykkösmaalivahtina. Ennen kauden alkua pienestä loukkaantumisesta kärsineen brasilialaisen pitäisi olla pelikunnossa kauden avaukseen. Mitään riskejä ei olla otettu, minkä vuoksi jo viidennen kautensa Kloppin miehistön ykköstorjujana aloittava 29-vuotias on huilannut viimeisissä valmistavissa matseissa.

Kesäsiirtojen kuuma peruna, ykkösnimi ja ehkä maalipörssin kärki

Manchester City on Liverpoolin tavoin saanut runkonsa pidettyä kasassa ja lähtee tälle sesongille hyvin pienillä muutoksilla. Tärkeimmät vahvistukset ovat olleet Leedsistä saapunut Kalvin Phillips sekä tietysti kesäsiirtojen ykkösnimi Erling Håland. Norjalaisnuorukainen on takonut Dortmund paidassa käsittämätöntä tulosta Bundesliigassa ja 49 maalia kahdella kaudella nostivat miehen arvon tajuttomaksi. Lopulta tämä siirto kustansi kokonaisuudessaan seuralle peräti 85,5 miljoonaa puntaa.

Håland vietti Dortmundissa yli kaksi kautta ja on selviö, että tämä on mennyt näinä vuosina reilusti eteenpäin pelaajana. Valioliigassa ei ole tilastollisesti norjalaisen tasolle yhtäjaksoisesti lähes kolmen kauden ajan yltänyttä pelaajaa. Ensiluokkainen viimeistelijä sopii pelaajatyyppinä erinomaisesti Englantiin ja sitäkin paremmin Pep Guardiolan City-miehistöön. 22-vuotiaan ympärillä on nyt yksi maailman parhaista seurajoukkueista, joten odotukset ovat huipussaan.

Liverpool on mestari – Håland voittaa maalikuninkuuden

Viime kaudella Liverpool jäi kovan taistelun jälkeen ainoastaan pisteen päähän Manchester Citystä. Molempien joukkueiden rungot ovat säilyneet ja kumpikin ryhmistä on onnistunut vahvistamaan hyökkästään. Valitettavaa ehkä, mutta tälle kaksikolle ei ole haastajaa. Nuñezin ja Hålandin vastakkainasettelu on niin ikään kiinnostava. Pelaajat ovat toki hyvinkin erilaisia, mutta samaa ikäluokkaa ja kulmakiviä joukkueissaan alkavalla kaudella.

Marginaali Liverpoolin ja Manchester Cityn välillä ei loppupeleissä ole kovin suuri. Guardiolan miehistö nähdään takuulla ennakkosuosikkina, mutta eroa edelliskauden päätteeksi ei juurikaan jäänyt. Kesällä molemmissa leireissä on tehty siirtoja ja on mahdollista, että kauden aikana niitä nähdään lisää. Sportaza tarjoaa maistuvan mestaruuskertoimen 3,30 Kloppin joukoille ja siihen tartutaan kiinni – Uhmapelaajien papereissa Liverpool pystyy uskottavasti taistelemaan kannusta jälleen kerran.

Erling Håland on paras viimeistelijä koko Valioliigassa ja maalintekopaikkoja on takuulla Cityn joukkueessa tarjolla. Edellisellä kaudella hallitseva mestari viimeisteli joukkueena 99 maalia, mutta osumat jakautuivat melko laajalle. Yhtä kovaa hajontaa ei tällä kaudella ole tiedossa – norjalaistykki on täsmäase, jota Guardiolan tasoinen valmentaja ei takuulla jätä käyttämättä. Montako maalia esimerkiksi Raheem Sterling olisi voinut latoa kovimmilla City-kausillaan ollessaan parempi viimeistelijä? Nyt manchesterilaisilla on yksi maailman parhaista maalintekijöistä. Sportazalta napataan betsi kiinni kertoimella 3,80!

 


MrGreen antaa kympillä kaikki nämä edut:

  • 100% bonus (arvo 10€)
  • 100 ilmaiskiekkaa Book of Deadiin (arvo 10€)
  • 20 SUPERKIEKKAA Gigantoonziin (arvo 20€)

Laita 10€ laulamaan >>>


 

10 euroa pelirahaa