NHL la 13.05. klo 05:00

Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Tunteet kuohuu ja verkot heiluu – Vegasin ja Edmontonin välillä on erittäin herkullinen ottelupari käynnissä!

Ensi yönä Vegas Golden Knights palaa takaisin kotiyleisön eteen, jossa sitä vastaan asettuu Edmonton Oilers. Vaikka sarjassa otteluvoitot on tällä hetkellä tasan 2-2, ei kuitenkaan erityisen tasaisia otteluita ole ollut vielä tarjolla. Vuoron perään toinen joukkueista on pystynyt kääntämään ottelun nimiinsä varsin selvin lukemin. Selvää suosikin asemaa ei voi kuitenkaan kummallekaan tarjota, sillä tasaisuutta on puuttunut molemmilta.

Sarjan kolmas ottelu oli vakuuttava Vegasilta, joten Edmontonin oli nostettava tasoa ja sitä se myös teki. Neljänteen matsiin Edmonton onnistui takomaan kolme maalia ensimmäiseen erään eikä Vegasilla ollut pahemmin asiaa kuskin paikalle. Toisessa erässä Ryan Nugent-Hopkins iski Edmontonin illan viimeisen eikä Vegas lopulta yhtä kavennus osumaa enempää saanut rakennettua kolmannessa erässä. Nugent-Hopkinsille osuma oli vasta pudotuspelien ensimmäinen ja hän on yksi niistä pelaajista joiden täytyy nousta esiin Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin takaa. Odotukset kuitenkin on korkealla komean yli 100 pisteen runkosarjan jälkeen.

Edmonton Oilers

@EdmontonOilers
A Nuge playoff goal is something that can actually be so personal 🥲

Vaikka tuloksellisesti ei olla vielä sen suurempia jännitysnäytelmiä saatu, on sarjassa ollut paljon tunnetta mukana eikä aina niin hyvällä tavalla. Rumiakin temppuja on nähty, kuten esimerkiksi Alex Pietrangelon huitominen Draisaitlia kohtaan. Varsinkaan Vegasilla ei ole varaa jatkaa samalla linjalla, sillä iso määrä erikoistilanteita kelpaa varmasti Edmontonille. Vieraiden ylivoima on tehnyt tuhoa läpi kauden ja tässäkin sarjassa se on kerennyt viimeistelemään jo kuusi osumaa ylivoimalla pelatessaan.

Sportsnet

@Sportsnet
The @NHLPlayerSafety has announced that Alex Pietrangelo has been suspended for one playoff game for slashing against Leon Draisaitl.

Molemmat joukkueet on toistaiseksi väläytellyt osaamistaan ja ennen kaikkea maalien tekoon löytyy enemmän kuin riittävästi ruutia molemmilta puolilta. Uhmapelaajat lähtee tähän matsiin maalijuhlat mielessä ja lapulle otetaan yli 6,5 maalia varsinaisella peliajalla. Vieläkään kummankaan joukkueen alakerta ei liialti luottamusta herätä ja Vegasilla on myös omat huolensa maalivahtiosastolla, kun avauskierroksella torjuntavastuun kantanut Laurent Brossoit loukkaantui kolmannessa ottelussa. Lisäksi molempien joukkueiden puolustus on hieman normaalia kapeampi, sillä Pietrangelon lisäksi Edmontonin Darnell Nurse on pelikiellossa.