Veikkausliiga la 28.07. klo 17:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Veikkausliiga: FC Honka − HJK | Honka isäntänä kuumassa metroderbyssä

Veikkausliiga-lauantain ainoassa kamppailussa kohtaavat Tapiolan urheilupuistossa Honka ja HJK. HJK kotiutui juuri valkovenäjän matkalta ja Hongalla on alla viikon huili.
Hongan otteet kotikentällä ovat vakuuttaneet erityisesti menneinä viikkoina. Joukkue on kaapinut lähes kaikista otteluistaan pisteitä.
HJK pelasi keskiviikkona Bate Borisovia vastaan vieraskentällä 0-0 numeroihin päättyneen tasapelin Mestarien liigan karsintaottelussa. HJK:n otteet Veikkausliigassa ovat olleet vakuuttavia. Joukkueella on viiteen otteluun ainoastaan yksi tappio. Tämä tuli juuri vieraissa, FC Lahtea vastaan.
HJK:lta ovat tiettävästi loukkaantuneina ainakin Juha Pirinen, Ville Jalasto sekä Akseli Pelvas.
Hongalta sivussa on puolestaan pitkäaikaispotilas Masar Ömer. Muita merkittäviä poissaoloja ei espoolaisten leirissä nähdä.
Luvassa on äärimmäisen tasainen ottelu, mutta kotijoukkue Honka on tuoreemmalla jalalla liikkeellä ja tulee varmasti tuottamaan helsinkiläisille vaikeuksia.
Honka on onnistunut kotiotteluissaan paitsi olemaan tehokas maalipaikoissaan myös kokonaisvaltaisessa pallollisessa pelaamisessa. Joukkueen puolustus on toiminut hyvin ja keskikenttä tukee hyökkäyksiä loistavasti.
HJK johtaa sarjaa, mutta viime aikoina joissakin peleissä otteet ovat näyttäneet hieman väsyneiltä, vaikka joukkue onkin otteluita voittanut. Tässä piilee Hongan sauma.
Olemalla pirteämpi ja tehokkaampi Honka säilyttää pisteet metroderbystä Tapiolassa.