ke 04.07. klo 19:00

-

Veikkausliiga: IFK Mariehamn – FC Honka | Saako maali-iloittelu jatkoa?

IFK Mariehamn saa keskiviikkona vieraita saarelleen Espoosta. Sarjanousija Espoon Honka on osoittanut kauden edetessä kuuluvansa Suomen korkeimmalle sarjatasolle.
Honka lähteekin keskiviikon otteluun sarjataulukon viidenneltä sijalta. Kotijoukkue MIFK löytyy yhdeksänneltä sijalta. Viidestä viimeisestä ottelusta Honka on voittanut kolme ja pelannut kaksi tasapeliä. Maarianhaminalaisten kuntopuntari näyttää heikommalta, kun he ovat hävinneet neljästi ja voittaneet kertaalleen sarjanhäntäpään joukkueen Kemin kotonaan.
Kauden ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden välillä oli tasainen ja päättyi 1-1 lukemiin Espoossa. Mutta ottelusta on jo lähes kaksi kuukautta ja IFK:n peli on siinä ajassa rutkasti takapakkia.
Eritoten viimeisen kuukauden aikana maarianhaminalaiset ovat esiintyneet alavireisesti sekä kentällä että tulostaululla. Viime viikonloppuna sarjajumbo TPS oli parempi selkein 2-0 lukemin. IFK:lla oli ensimmäisellä puoliajalla muutamia hyviä maalintekopaikkoja, mutta toisella puoliajalla saarelaiset eivät saaneet käytännössä mitään aikaiseksi ja TPS käänsi ottelun voitokseen. Mikäli Mariehamn ei paranna peliään saattaa jopa Ykkönen kutsua kauden päätteeksi.
Honka on ollut heikohko vieraspeleissään, mutta peruspelillä MIFK pitäisi olla helposti kaadettavissa myös vieraskentällä. Ottelusta voidaan ennakoida myös maali-iloittelua, sillä joukkueet ovat taipuvaisia maalirikkaisiin otteluihin. Maarianhaminassa verkot ovat helisseet tällä kaudella 3,56 maalin keskiarvolla ja Honka on taas pelannut vieraspelinsä 2,63 maalin keskiarvolla. Joukkueiden parhaat maalintekijät IFK:n Aleksei Kangaskolkka sekä Hongan Macoumba Kandji ja Borjas Martin löytyvät kaikki myös Veikkausliigan maalintekijöiden kymppikärjestä.