Veikkausliiga su 05.08. klo 17:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Veikkausliiga: KuPS – TPS | KuPS aloittaa nousukiitonsa

Kaksi huonossa formissa olevaa joukkuetta kamppailevat pisteistä Kuopiossa. KuPS on lupaavan alkukauden jälkeen pudonnut sarjataulukossa sijalle 7. TPS:llä on ollut vaikeaa läpi kauden ja sen huomaa, kun joukkue löytyy sarjataulukosta toiseksi viimeiseltä sijalta.
Kuopiolaisten urakka Europeleissä päättyi, kun FC Kööpenhamina eteni odotetusti jatkoon, vaikkakin KuPS pystyi laittamaan tanskalaisjätin tiukoille molemmissa otteluissa. Nyt KuPS pystyy keskittymään 100 prosenttisesti kotimaan sarjaan, ja kipuamiseen takaisin kärkikahinoihin.
Kuopiolaisten maalinteko on tällä kaudella ollut pääosin Rasmus Karjalaisen vastuulla, joka on suoriutunut tehtävästään erinomaisesti 13. maalilla, KuPS kuitenkin vastikään vahvisti hyökkäyskalustoaan brasilialaisella Rangelilla. Itävallan 2. liigasta hankittu nuori brassi osui PS Kemiä vastaan kahdesti, se ei kuitenkaan harmillisesti riittänyt edes pisteille ja kemiläiset nappasivat täyden pistepotin 3-2 lukemin.
KuPS:n ongelma viimeaikoina on sijoittunut puolustus- ja keskikenttäakseleille, jotka ovat vuotaneet aivan liikaa jopa selvästi heikompia joukkueita vastaan tehden maalivahti Otso Virtasen työn erittäin vaikeaksi. Päävalmentaja Jani Honkavaara on varmasti käynyt juuri näitä asioita läpi joukkueen kanssa kuluneella viikolla. KuPS vahvisti keskikenttäänsä hankkimalla keskikentän moniosaajan Reuben Ayarnan SJK:sta, hänet voidaan nähdä jo avauskokoonpanossa TPS:ää vastaan.
Kuopiolaisilta on sivussa Jiri Nissinen, Ruben Gabriel sekä Saku Savolainen. Ats Purjeen pelaaminen on epävarmaa, mutta hän voi hyvinkin saada minuuteja pelissä.
TPS:än kausi on ollut todella haastava, ja turkulaiset ovatkin kolmen ottelun tappioputkessa. Laajamateriaalinen KuPS ei todellakaan ole tähän kohtaan mukavin vastustaja Tepsille. TPS:n viimeisimmässä ottelussa Ilvestä vastaan oli huomattavissa jo merkkejä paremmasta kun joukkue hallitsi palloa ja sai rakennettua muutaman vaarallisen maalintekopaikan, viimeistelijää ei vain löytynyt.
TPS on napannut kymmenestä vieraspelistään vain 5 pistettä, ainoan täyden pistepotin TPS pystyi nappaamaan Interistä paikalliskamppailussa huhtikuussa. Viimeiseen viiteen vierasotteluun TPS on onnistunut tekemään tasan yhden maalin. TPS on samalla Veikkausliigan vähiten maaleja tehnyt joukkue. Päävalmentaja Mika Laurikaisella onkin mietittävää, miten saa pienellä budjetilla korjattua TPS:n suunnan ylöspäin.
TPS:ltä puuttuu Kuopioon lähdettäessä Miro Tenho, Jonni Peräaho sekä maanantain Ilves-ottelussa loukkaantunut Juri Kinnunen, joten turkulaiset eivät saa juurikaan etua kokoonpanollisesti KuPS:n poissaoloista huolimatta.
KuPS:lta löytyy varmasti enemmän puhtia ja intoa lähteä tavoittelemaan voittoa kotiottelustaan kuin TPS:ltä, jonka vierassaldo on tällä kaudella surkea. KuPS on ehdoton ennakkosuosikki, kun se pääsee aloittamaan nousukiitonsa toista huonossa formissa olevaa joukkuetta vastaan.
Kuopiolaiset nappaavat vähintään yhden maalin voiton, jolloin panos palautuu. Yli kahden maalin voitolla vetolappu muuttuu vihreäksi!

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ