la 21.07. klo 17:00

-

Veikkausliiga: RoPS − SJK | RoPS:n SJK-kammolle jatkoa?

Toisessa lauantai-illan Veikkausliiga-mittelössä RoPS saa vieraita Seinäjoelta, kun joukkueelle painajaismainen vastustaja, SJK vierailee pohjoisessa. Rovaniemeläisseura on kaatanut SJK:n viimeksi vuonna 2015.
SJK:lta loukkaantuneina sivussa ovat Marc Vales, Jesse Sarajärvi sekä Billy Ions. Maajoukkuetehtävissä U19 EM-kisoissa oleva Ville Tikkanen on niin ikään sivussa. Obed Malolo on ollut pitkään poissa kokoonpanosta ja on yhä.
Edellisestä kohtaamisesta ei ole vierähtänyt aikaa juurikaan, se pelattiin ennen taukoa 9.7. Seinäjoella. RoPS hallitsi ottelua, mutta SJK oli paikoissaan tehokkaampi. Illassa nähtiin todella komeita osumia. Anders Baath-Sjöbom vei seinäjokelaiset 1-0 johtoon 62 peliminuutin jälkeen. 2-0 osuman viimeisteli puolestaan Johannes Laaksonen. RoPS:n ainokainen syntyi aivan ottelun viimehetkillä ja se oli Lucas Lingmanin käsialaa. Loppunumerot 2-1 ja RoPS:n SJK-apina kasvoi jälleen.
RoPS on vakuuttanut kotikentällään ja sarjassa läpi kauden. SJK on kyntänyt sarjan alemmassa keskikastissa läpi kauden. Tosin viime aikoina joukkue on napannut pari kovaa päänahkaa, kun se on kotonaan kaatanut rovaniemeläisten ohella FC Lahden. Joukkueen otteissa on muutoinkin näkynyt pirteyden pilkahduksia.
Ottelusta tulee mielenkiintoinen, sillä se on molemmille tärkeä. Peruuttelemaan tuskin lähdetään, mutta odotettavissa saattaa olla tarkkaa pelaamista ja ottelusta voi muodostua vähämaalinen puolustustaisto. Viime ajat suhteellisen tehokkaasti maalipaikkoja hyödyntäneen SJK:n tulee onnistua puolustuspelissään ja jatkaa tehokasta peliään, jota nähtiin ennen taukoa, lukuunottamatta 2-0 tappiota FC Interille.
RoPS:lta yhä sivussa ovat Alenksandr Kokko sekä Juho Hyvärinen. Todennäköisesti myös Lassi Lappalainen on vielä sivussa.
RoPS lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta SJK-apina on tiukasti joukkueen selässä. SJK:n täytyy päästä rakentamaan riittävästi laadukkaita maalipaikkoja, jotta pisteet matkaavat Seinäjoelle. Seinäjokelaiset osoittivat ennen taukoa joukkueen pystyvän kaatamaan RoPS:n. Kovin merkittäviä kokoonpanomuutoksia ei ole luvassa. SJK rutistaa voiton vähämaalisessa taistossa.