Veikkausliiga pe 13.05. klo 18:00

VPS - SJK

SJK:n karmea farssi syvenee! Pohjanmaan derbyssä vastassa on itseluottamusta uhkuva isäntä

Yksi kysymys on tällä hetkellä kaikkien seinäjokista fudista vähänkään seurailleiden huulilla. Kauanko tuore päävalmentaja saa vielä huseerata tehtävissään? Aika on käsite, jota epäonnistuneille luotseille ei ole juurikaan tarjoiltu SJK:ssa viime kausilla. Faktahan on kuitenkin se, että oli rakennusprosessi nuori tai vanha, alkukausi on mennyt totaalisen vihkoon ja lisää rapaa on tulossa Pohjanmaan derbyssä perjantaina. VPS on ollut pirteä sarjanousija ja etenkin hyökkäyspäässä joukkue on esiintynyt vahvan vakuuttavasti – joukkue on antanut vahvoja näyttöjä myös pallottomassa roolissa. Tilaa ja aikaa ei vieraille ole tarjolla.

SJK hävisi viime viikonloppuna jo FC Lahteakin vastaan. Eihän tässä oikeastaan enää tiedä, pitäisiko Joaquin Gomezin miehistön käsittämättömän surkeille otteille itkeä vai nauraa. Tälle kaudelle HIFK:sta seinäjokisten peräsimeen suurilla odotuksilla siirtynyt luotsi on tällä hetkellä hurjan paineen alla. Raimo Sarajärvi ei tunnetusti ”epäonnistujia” jaksa katsella ja mies on tunnetusti antanut monoa kevyemminkin – toistaiseksi espanjalaisluotsi saa jatkaa, mutta tätä menoa lähtöpassit saattavat olla hyvinkin pian tiedossa. Jani Honkavaaran saappaisiin ei ole helppoa hypätä, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että kauden startti on ollut SJK:laisittain järkyttävä floppi.

100 MAHDOLLISUUTTA VOITTAA JÄTTIPOTTI

AMOK-kasino antaa tänään Uhmapelaajien ekalle talletukselle kaupan päälle 100 käteiskierrosta (Mertarannan äänellä) hurrrrjaan Money Train 2 -peliin.

Voit voittaa 50.000X panoksesi!

Ei kierrätystä. Ei pikkupränttiä. Ei sekoilua. Nosta voitot heti pankkitilillesi.

PELAA 100 KÄTEISKIEKKAASI HETI

Vielä kauden ensimmäisessä ottelussaan joukkue onnistui vaivoin kaatamaan HIFK:n, mutta sen jälkeen kyyti on ollut kylmää. Viisi perättäistä tappiota maalierolla 3–13 on jotain aivan kammottavan ja kuvottavan välimaastosta – tällä materiaalilla ja budjetilla. SJK-syndrooma hankintojen osalta tuntuisi jatkuvan pienen suvantovaiheen jälkeen – jälleen uuden valmentajan alaisuudessa. Gomezin rakennusprojekti on tosin loppumassa mitä todennäköisimmin valitettavan lyhyeen. Hyökkäyspelaaminen on ollut yksi pahimmin sakanneista osa-alueista ja joukkue tuhlailee etsikkoaikojaan ja mahdollisuuksiaan pelien sisällä. Nyt edes sitä vähää tilaa tai aikaa ei ole hevillä saatavilla.

VPS on kerännyt kuudessa kamppailussa jo seitsemän pistettä ja latonut makoisat 12 täysosumaa. Hyökkäyspelaamisestaan ja ennakkoluulottomuudestaan sarjanousija voi olla todella ylpeä – kahden maalin keskiarvolla osumia on tilasto, josta esimerkiksi moninkertaisella budjetilla varustettu vierailija voi ainoastaan haaveilla. SJK:n reikäjuustopuolustus on paahtavassa helteessä perjantai-iltana, kun Elisa Stadionilla pistetään matsi käyntiin. Cristian Valencia on edelleen pelikiellossa, joten siltä osin helpotusta ei alakertaan ole tiedossa. Isäntä ansaitsee erikoismaininnan myös altavastaajan roolissa pelaamisesta – joukkue pystyy todella mallikkaasti pelaamaan tilat pois vastustajalta ja tämä on todennäköisesti valtava ase haparoivaa vierailijaa vastaan.

Vepsulla maalintekovastuu on jakautunut laajalle. Peräti neljä pelaajaa – Steven Morrissey, Sebastian Strandvall, Aleksi Pahakasalo sekä puolustaja Mikko Pitkänen – on latonut jo tässä vaiheessa kaksi maalia. Edellisellä kierroksella VPS teki kovan ryöstöretken tehtaan kentällä hakemalla nollapelillä maalein 0–2 ja joukkue pääsee otteluun positiivisissa tunnelmissa. Kyseessä oli tyly vierasmatsi, jossa joukkue puolusti Hakan kovat hyökkäyspään hankinnat ulos ja iski todella tehokkaasti omista paikoistaan. Kuten tässä tipsissäkin on selvinnyt, vieraiden formi, itseluottamus ja onnistumiset ovat puolestaan pahasti kateissa. Pelivalinnaksi otetaan kotivoitto (1×2), jolle saadaan kolmosen kertsillä palautus. Melko käsittämätöntä suhteessa lähtökohtiin, eikö?

10 euroa pelirahaa