to 08.11. klo 02:35

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

NHL: Washington Capitals – Pittsburgh Penguins | Isäntä liian iso pala pingviinien purtavaksi?

Washingtonissa kotijoukkue Capitals kohtaa Pittsburgh Penguinsin, joka on onnistunut vieraissa paljon paremmin kun kotipeleissään. Kiekko tippuu jäähän 02.35 Suomen aikaa.

Mestaruuskrapula – myytti vai lähellä totuutta?

Hallitsevan mestarin Capitalsin alkukautta voidaan tutkia monelta kantilta. Pisteiden valossa tekeminen ei välttämättä näytä kovin huonolta. Mikäli kuitenkin olet katsonut ”Capsin” otteita, on helposti todettavissa, että viimeinen palo aika ajoin puuttuu. Tämä näkyy etenkin puolustuspelissä ja pelikurissa. 13:een otteluun 49 päästettyä maalia vahvistaa tämän huomion.
Caps on siis pelannut 13 ottelua ja saanut kasaan 15 pistettä. Joukkue on kuitenkin saanut pisteitä ”ansaitsematta” niitä. Capsin jengissä on laatua ja joukkue pääsääntöisesti todella käyttää saadut maalipaikkansa. Joukkueen jokaisen yksilön ei siis välttämättä tarvitse pelata huippupeliä, vaan perussuorittaminen riittää taistelemaan voitosta useampaa jengiä vastaan.
Caps-joukkueesta löytyy tulivoimaa – jo 50 tehtyä maalia vahvistaa tämän. Alexander Ovechkin on yksi kaikkien aikojen maalintekijöistä ja Evgeny Kuznetsov noussut yhdeksi NHL:n parhaista keskushyökkääjistä. Nicklas ”syöttökone” Bäckström puolestaan on varustettu loistavalla peliälyllä.
Suomessa pelaajana hieman aliarvostettu T.J Oshie on monipuolinen hyökkääjä, jonka perus tuulipuku-kansa tuntee ehkä parhaiten YouTube -videoista, joissa rangaistuslaukauksista on tehty taidetta. Tässä vain muutama nimi mainitaksemme. Capitals tulee varmasti parantamaan otteitaan kauden edetessä.
Ykkösmaalivahti Braden Holtby ei ole pelannut parhaalla tasollaan – kymmenen ottelua, 3.62 maalia omiin per matsi ja torjuntaprosentti 88.78. Holtbyn kohdalla ollaan totuttu toisenlaisiin lukemiin, mutta tästä ei pelkästään maalivahtia voida syyttää. Joukkueen puolustuksella on toki osuutta asiaan.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ

100€ riskitön veto Unibetille – voitoilla ei kierrätysvaatimuksia

100€ riskitön veto uusille asiakkaille – vain rajoitetun ajan!

Penguins – kotona lapanen, vieraissa kulkee

Penguins on pelannut 13 ottelua, joista kotona seitsemän ja vieraissa kuusi. Kotiotteluistaan ”Pens” on kerännyt vain viisi pistettä, surkealla maalierolla 18:32. Vieraissa Pens on ollut kuin toinen joukkue – 10 pistettä ja maaliero 28:13. Viimeiset neljä peliä Penguins on ollut aivan yössä, näistä kolme on pelattu kotona.
Penguins pyrkii varsinkin kotona olemaan joukkue, joka kääntää pelin todella nopeasti. Tämä tarvitsisi kuitenkin tehdä niin, että viisikko kentällä ei leviä, vaan kenttätasapaino puolustajien ja hyökkääjien välillä kestää myös mahdollisen kiekonriiston ja hyökkäyksen kohti omia. Pens on myös aktiivinen toteuttamaan yhden pelaajan ”kenttää repivää” syöttöpaikan hakua. Tämän tarkoitus on myös avata vastustajan pakkaa ja saada keskialueelle enemmän tilaa. Kun Pens on pelipäällä, sen matsit ovat todella viihdyttäviä, joissa maisema vaihtuu. Pelityyli on kuitenkin myös riskialtis mikäli homma ei suju kuten Strömsössä.
Hyökkäyksestä Pensiltä löytyy osaamista useampaan ketjuun – Sydney Crosby, Evgeny Malkin, Carl Hagelin, Phil Kessel ja Jake Guentzel ovat kaikki paitsi erinomaisia kiekkoilijoita, myös pelaajia, jotka sopivat vaativaan pelitapaan kuin nakutettu.
Puolustus on tällä hetkellä joukkueen murheenkryyni. Pelitapa on todella haastava nimenomaan puolustajien näkökulmasta. Kris Letang on parhaimmillaan huippupuolustaja, mutta otteet ovat ailahdelleet liikaa kauden 16/17 pitkän loukkaantumisen jälkeen. Olli Määtän jalat ja kiekollinen taito riittää, mutta mies on ajoittain omassa päädyssä suurissa vaikeuksissa. Jamie Oleksiak, Chad Ruhwedel tai Jack Johnson eivät ole pelaajia, jotka palvelevat Pens pelitapaa parhaalla mahdollisella tavalla. Juuso Riikola on esiintynyt mukiinmenevästi, mutta mies tarvitsee aikaa opetella pienen askin salat pelatakseen omilla vahvuuksillaan.
Joukkueen ykkösmaalivahti Matt Murray ei myöskään ole onnistunut toivotulla tavalla. Yhdeksän pelattua ottelua, torjuntaprosentti 88.61 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3.87. Murray on kuitenkin parhaimmillaan loistava maalivahti ja oli esimerkiksi Torontossa pelatussa ottelussa Leafsia vastaan suurin syy, miksi Pens sai kaksi pistettä mukaansa.

Pelivalintamme otteluun

Joukkueet kohtasivat runkosarjan avauskierroksella ja tällöin Pitsburghissa pelattu ottelu päättyi kotijoukkue Pensin voittoon jatkojen jälkeen lukemin 7-6.
Myös tulevana yönä tullaan näkemään maaleja. Kuten edellä mainittu, kummankaan puolustuspeli ei ole onnistunut, mutta hyökkäyksestä löytyy tehoja. Näiden joukkueiden ottelut ovat kuumia vääntöjä, joten myös erikoistilanteiden merkitys on suuri ja molemmat saavat aikansa ylivoimalla. Capitalsin ylivoima on ollut NHL:n parasta ja Penguinskin on onnistunut 23% tehokkuudella ylivoimaa pelatessaan.