su 15.07. klo 16:00

-

Wimbledon ATP: Kevin Anderson-Novak Djokovic | Serbille neljäs titteli Wimbledonissa?

Wimbledon ATPn finaali on lopulla käsillä championship sundayna kun odotetusti John Isnerin kukistanut Kevin Anderson saa vastaansa kauden ehdottomasti parasta turnaustaan pelaavan Novak Djokovicin.
Anderson joutui venymään välierissä äärimmilleen kun ottelu USAn syöttökonetta, John Isneriä vastaan venyi viidenteen erään asti jossa pelattiin lopulta peräti viisikymmentä peliä. Andersonin syöttö oli totutun hyvää mutta pallorallit olivat ajoittain aivan kamalaa katsottavaa. Pakoittamattomia virheitä tulee etelä-afrikkalakselle tällä hetkellä paljon, mikä on huomioitava finaalin vetoja asetettaessa. Myöskään miehen kisapäästä ei voida mennä täysin takuuseen vaikka alla onkin kaksi hyvää nousua tappioasemasta sekä katkaisevan erän voittoa. Tuoreessa muistissa on Ranskan avoimissa täydellinen romahdus Diego Schwartzmania vastaan. Anderson vei ottelun kaksi ensimmäistä erää nimiinsä selvästi 6-1 ja 6-2 mutta romahti täysin lyöden ottelun kolmeen viimeiseen erään peräti 75 pakoittamatonta virhettä ja häviten katastrofaalisesti 3-2.

Djokovic on ollut Wimbledonissa aivan ilmiömäinen. Välieräottelu espanjalaista lajilegenda Rafael Nadalia vastaan venyi aina viidenteen erään asti ja ottelu oli odotetusti vuoden tasokkainta ja viihdyttävintä seurattavaa. Lopulta serbialainen sai viidennen erän kahdeksannessatoista pelissä murrettua Nadalin syöttövuoron ja voitti ottelun niukasti 3-2. Djokovicin palautuspeli oli lievästi sanottuna fantastista koko ottelun ajan ja mies saikin ottelussa peräti 19 murtopalloa. Myöskään serbin syötössä ei ole ilmennyt mitään ongelmia ja hermot kolminkertaisella Wimbledon-voittajalla kestävät varmasti tiukemmatkin paikat.
Ottelusta on lupa ennakoida erittäin yksipuolista kun serbialainen hakee uransa neljännen Wimbledon-tittelin nimiinsä. Tämän hetkisillä otteilla ei ole mitään syytä olettaa että Anderson pystyisi edes yhtä erää voittamaan voimainsa tunnossa olevalta serbiltä.