to 05.07. klo 13:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Wimbledon WTA: Lesia Tsurenko – Barbora Strycova | On revanssin aika

Wimbledonin toisella kierroksella nähdään erittäin mielenkiintoinen kamppailu, kun kaksi samantasoista pelaajaa iskevät yhteen. Tasoerot turnauksessa kapenevat kierros kierrokselta, ja ottelut käyvät kokoajan mielenkiintoisemmiksi. Tässä ottelussa lisäpotkua antaa se, että naiset kohtasivat ennen juhannusta Birminghamin WTA-turnauksessa. On revanssin aika.
Lesia Tsurenko on aloittanut nurmikautensa väkevästi. Nainen tosiaan löytyy WTA-rankingin sijalta 34, eli melkoisen kovasta luusta on kyse. Tsurenko on erityisesti kovan alustan sankari, mutta nurmella peli kulkee syötön avulla myös kohtuullisen hyvin. Nurmikauden saldo on kolme voittoa ja yksi tappio.
Tsurenko on napannut voitot suoraan kahdessa erässä Heather Watsonista ja Timea Babosista. Näiden naisten lisäksi Tsurenko pääsi yllättämään WTA-rankingin sijalta 14 löytyvän Daria Kasatkinan, kun Tsurenko kaatoi Kasatkinan erin 2-1. Tsurenko oli ottelussa täysin hukassa, kun Kasatkina voitti ensimmäisen erän lukemin 1-6, mutta Tsurenko taisteli kaksi viimeistä erää molemmat lukemin 6-3. Tsurenko on melkoisen vaarallinen pelaaja, mutta ailahteleva.
Ensimmäisellä kierroksella Tsurenko kohtasi Timea Babosin. Babos kaatui hienosti lukemin 2-0 ilman mitään yllätyksiä. Tsurenkon syöttäminen sujui huvin Babosia vastaan. Ykköset napsuivat kenttään 66% teholla, ja voitollisia näistä oli jopa 71%. Kakkossyöttökin onnistui kohtuullisesti, ja Tsurenkolla sattuikin vain 4 tuplavirhettä ottelun aikana. Tsurenko onnistui murtamaan Babosin syötön jopa neljä kertaa, ja itse murtuikin vain kaksi. Nyt kovenee taso huomattavasti, ja Tsurenko lähteekin hakemaan revanssia Birminghamin jälkeen.
Barbora Strycova löytyy WTA-rankingista sijalta 23. Strycova on takonut hyvällä sykkeellä viimeisimmät ottelut, ja saldokin on enemmän kuin kohtuullinen kuluvalta nurmikaudelta. Tuntumaa nurmesta on saatu jo seitsemän ottelun verran, joista ainoastaan kaksi on tappioksi koituneet. Puolestaan kaatuneiden joukosta löytyy myös Lesia Tsurenko, joka luovutti toisessa erässä, kun Strycova johti erää jo 3-0.
Strycova kohtasi ensimmäisellä kierroksella Svetlana Kuznetsovan. Strycova voitti Kuznetsovan odotetusti erin 2-0, mutta vaikeaksi Strycova ottelun itselleen teki. Ensimmäinen erä päättyi vasta katkaisupelin jälkeen, ja toinenkin erä meni Strycovan nimiin vasta lukemin 5-7. Strycovan syöttäminen takkuili koko ottelun ajan. Ykkönen osui hienosti kenttään 65% teholla, ja ykkösistä voitollisiakin oli 70%. Kakkossyöttö oli kuitenkin täysi farssi, sillä Strycova teki kuusi tuplavirhettä ottelun aikana, ja voitti vain 38% kakkossyötöistään. Kuznetsova pääsi murtamaan Strycovan syötön kakkosien ansiosta jopa neljä kertaa, mutta Strycova onnistui murrossa viidesti. Ennakolta helppo ottelu kääntyi erittäin vaikeaksi.
Ottelun asetelman puoltavat Strycovan voittoa. Strycova on pelannut hienoa kautta, ja ottanut koviakin päänahkoja viimeaikoina. Eilisestä viisastuneena Strycova lähtee varmasti paremmalla latauksella otteluun. Tsurenko puolestaan hakee revanssia edellisestä kohtaamisesta. Tsurenkon paineensietokyky on kuitenkin sitä luokkaa, ettei virheisiin ole juuri varaa. Edellinen ottelu oli hieno peli molemmin puolin, mutta Strycova oli paljon Tsurenkoa edellä pelillisesti. Strycovan pitäisi tästä parista jatkoon mennä, ja uskomme, että tämä tapahtuu suoraan kahdessa erässä. Lisäksi on odotettavissa pitkiäkin eriä, joten pelimääristä napataan myös kohde vetolapulle!