to 05.07. klo 13:30

-

Wimbledon WTA: Taylor Townsend – Aliaksandra Sasnovich | Jatkuuko yllättäjän tuhkimotarina?

Wimbledonin toisella kierroksella nähdään ottelu, jonka paria kukaan tuskin osasi odottaa. Ottelussa vastakkain ovat kaksi eri luokassa pelaavaa naista. Toinen takoo ITF-turnauksia pääsääntöisesti, kun toinen puolestaan on jo vakiinnuttanut paikkansa WTA-turnauksissa. Ensimmäisen kierroksen jättiyllätys tapahtui, kun turnauksen ehdoton mestarisuosikki Petra Kvitova putosi kilpailusta. Jatkaako yllättäjä huikeaa taivaltaan vielä eteenpäin?
Taylor Townsend majailee WTA-rankingissa sijalla 73. Townsend pelaa pääsääntöisesti ITF-turnauksissa, joiden taso on täysin erilainen, kuin WTA-turnauksissa. Townsend ei suinkaan ole parhaimmillaan nurmikentällä, vaan massalla. Townsend on pelannut vaivaiset kaksi ottelua nurmikentällä koko kauden aikana, eikä näin ollen kunnon tuntumaa kentästä edes ole. Townsendin saldo nurmelta on juurikin yksi tappio ja yksi voitto.
Townsend osallistui Eastbournen WTA-turnaukseen, jossa putosikin karsinnassa jo ensimmäisessä pelissä pois. Townsendin vastustaja Ana Konjuh otti voiton kolmen erän jälkeen nimiinsä. Kummallekaan tämä ottelu ei ollut helppo, ja matsissa nähtiinkin jopa kaksi katkaisupeliä, mikä naisten puolella on jopa hieman harvinaista. Toinen kauden nurmiottelu pelattiin vasta Wimbledonissa. Vastustajana tässä ottelussa oli Pauline Parmentier, ja voitto tulikin suoraan kahdessa erässä. Townsend onnistui syötössään erinomaisesti ottelussa, ja ykkösiä nakuteltiinkin kenttään 65% teholla. Voitettuja ykkössyöttöjä oli huimat 82%, ja kakkossyöttöjä puolestaan 61%. Parmentier ei kuitenkaan ole koskaan nurmikentällä pärjännyt, ja olisikin ollut ihme mikäli hän olisi ottelun voittanut.
Townsend on monipuolinen pelaaja, ja siitä kertoo naisen tuloskin. Townsend takoo massalla hurjalla teholla, ja nurmellakin peli kyllä kulkee parhaina päivinä. Townsend ei kuitenkaan koskaan ole nurmella menestynyt, eikä juurikaan turnauksissa ole edes pyörinytkään. Tänään vastaan asettuu kovassa tikissä oleva pelaaja, ja uskommekin, että vähäinen nurmipelaaminen alkaa tässä ottelussa näkymään.
Aliaksandra Sasnovich räjäytti pankin ensimmäisen kierroksen jättiyllätyksellään, kun hän pudotti turnauksen ennakkosuosikin, Petra Kvitovan ulos leikistä. Sasnovich majailee WTA-rankingissa sijalla 50 tällä hetkellä, mutta naisessa on potentiaalia kyllä paljon kovemmillekin sijoille. Townsendin tapaan Sasnovichin erikoisalaa on kuitenkin massapelaaminen, mutta edellisen ottelun perusteella voidaan todeta, että hän on myös nurmella erittäin vaarallinen pelaaja.
Nurmikausi ei ole ihan putkeen mennyt. Sasnovich on pelannut vain kolme ottelua tällä kaudella nurmikentällä, ja näistä kaksi on päättynyt suoraan 2-0 tappioon. Ensimmäisellä kierroksella kuitenkin Sasnovich antoi melkoisen myrskyvaroituksen, kun hän voitti Kvitovan lukemin 2-1.
Kvitovaa vastaan ottelu eteni mallikkaasti. Sasnovich pelasi todella hienosti alusta lähtien, ja ensimmäinen erä menikin Sasnovichille lukemin 6-4. Toisessa erässä Kvitova pääsi jo pureutumaan peliin paremmin, ja loppujen lopuksi ottikin toisen erän nimiinsä lukemin 4-6. Kolmannessa erässä Sasnovich katkaisi Kvitovan selkärangan. Sasnovich antoi mestarisuosikille melkoisen selkäsaunan, ja nappasi kolmannen erän nimiinsä hurjalla 6-0 tuloksella. Ottelussa ei tilastollisesti onnistunut kummankaan puolelta mikään, mutta Sasnovich voitti Kvitovan puhtaasti todella hyvällä pelillä. Tänään vastus on huomattavan paljon huonompi, mutta saako Sasnovich samanlaisen flown päälle, kuin Kvitovaa vastaan nähtiin?
Ottelussa on selkeät sävelet. Townsend tulee haastajana otteluun, ja joutuu kyllä töitä tekemään tajuttoman paljon, mikäli voittoa tästä hamuaa. Uskomme, että Sasnovich tulee ottelun voittamaan jo pelkästään puhtaalla perusvarmalla pelillään, eikä olisi yllätys, mikäli Sasnovich nappaisi voiton suoraan kahdessa erässä. Pelivalintamme pyörivät Sasnovichin voiton ympärillä tässä ottelussa.