ma 02.07. klo 13:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

WTA: Wimbledon turnausennakko | Kuningattaren paluu?

Myös naisten osalta Wimbledon käynnistyy maanantaina, mutta toisin kuten miehissä, naisten tenniksessä on saatu ihailla viidessä viimeisessä Grand Slamissa viittä eri voittajaa, joista neljä on ollut ensikertalaisia. Simona Halep nappasi Pariisissa Ranskan Avointen voiton kesäkuun alussa, lyöden finaalissa 2017 US Openin yllätysvoittajan Sloane Stephensin. Garbine Muguruzan voitettua viime vuoden Wimbledonin, Carolinen Wozniackin hoideltua Australian Avoimet, sekä unohtamatta Jelena Ostapenkon vuoden 2017 Ranskan Avointen voittoa, kilpailu himoitusta tittelistä tulee olemaan hurjaa. Ohessa käydään läpi kovimpien pelaajien taival ottelu ottelulta, ja tutkitaan miten kaavio vaikuttaa eri pelaajien menestysmahdollisuuksiin. Lopuksi listataan vielä muutama turnauksen potentiaalinen menestyjä ja floppaaja.
Neljännes #1 Sijoitetut
Simona Halep (#1)
Petra Kvitova (#8)
Jelena Ostapenko (#12)
Elise Mertens (#15)
Johanna Konta (#22)
Maria Sharapova (#24)
Daria Gavrilova (#26)
Anastasia Pavlyuchenkova (#30)
Yhteenveto
Juuri Ranskan avoimet voittanut ja maailmanlistan ykkönen Simona Halep olisi voinut toivoa parempaakin kaaviota. Halep aloittaa urakkansa ottelulla 26-vuotiasta Kurumi Naraa vastaan, jonka hän on kohdannut urallaan aiemmin kerran, voittaen suoraan erin 2-0. Seuraavalla kierroksella romanialaisen tielle astuu voittaja parista Zhang/Wang. Halep on kohdannut Wangin kerran, voittaen hänet suorin erin. Zhangia vastaan Halep on pelannut kolme kertaa, häviten otteluista kaksi. Tappioista huolimatta kummastakaan kiinalaisesta ei pitäisi olla mitään vastusta pysäyttää Halepin marssia 3. kierrokselle. Tälle kierrokselle Halepin vastustajaksi päätyy todennäköisesti Anastasia Pavlyuchenkova, joka pitäisi myös olla suupala romanialaiselle. Ei olisi mikään yllätys, jos Halep ei menettäisi erääkään ensimmäisellä kolmella kierroksella.
Seuraavassa osassa kaaviota sijoitetut pelaajat ovat Elise Mertens ja Johanna Konta. Kotiyleisön suosikki Konta saa vastaansa ensimmäisellä kierroksella karsinnoista turnaukseen selviytyneen Natalia Vikhlyantsevan, kun taas belgialainenn Mertes saa vastaansa Yhdysvaltain yliopistosarjoista WTA-kiertueelle nousseen Danielle Rose Collinsin. Kontalle Vikhlyantsevan pitäisi olla vain lämmittelyä mutta toisella kierroksella mahdollisesti vastaantulevasta Cibulkovasta voi löytyä jo hieman haastetta. Silti englantilaisen pitäisi kovalla syöttöpelillään jatkaa 2. kierrokselta varmasti jatkoon. Mertensille Collins voi tuottaa haasteita jo 1. kierroksella, belgialainen ei ole tunnettu vakaasta syötöstään ja jos 1. syöttö ei napsu ruutuun alusta asti niin yhdysvaltalaisella on erittäin hyvät mahdollisuudet jopa voittaa ottelu. Tästä osasta kaaviota nostettakoon esille nuori 19-vuotias tsekkiläinen Marketa Vondrousova joka otti keväällä muutaman komean voiton mm. Julia Goergesista ja juurikin Johanna Kontasta.
Alapuoliskolta sijoitettuina pelaajina kolmannesta ryhmästä löytyy Jelena Ostapenko sekä Maria Sharapova. Kummallakaan pelaajalla ei pitäisi olla suuria vaikeuksia jatkaa 3. kierrokselle, jolla naiset asettuisivat jo vastakkain. Ottelusta voi kaavailla todella tiukkaa ja se tuleekin todennäköisesti ratkeamaan siihen, saako Ostapenko lyötyä palloa myös kenttään noin 20-40 unforced errorinsa tueksi. Ostapenkon liike on parhaimmillaan uskomatonta, mutta kun latvialainen yrittää hyökätä jokaisella lyönnillään ja vastassa on Sharapovan tasoinen puolustaja niin haasteita on luvassa. Naiset ovat kohdanneet historiansa aikana vain kerran, tämän vuoden Rooman turnauksessa. Sharapova nappasi voiton erittäin tiukan väännön jälkeen erin 2-1 (6-7 (6), 6-4, 7-5.
Aivan neljänneksen alhaalla olevat sijoitetut pelaajat ovat piskuinen Daria Gavrilova, sekä turnauksen ennakkosuosikkeihin lukeutuva Petra Kvitova. Gavrilovalla vastustajaksi asettuu 1. kierroksella Zarina Diyas. Naiset ovat kohdanneet kaksi kertaa urallaan, molempien naisten voiton nimiinsä. Jos Gavrilovan turnaus ei lopu jo ensimmäisellä kierroksella, niin todennäköisesti toisella. Vahvasti viime aikoina nurmella pelannut kokenut Samantha Stosur on ollut piinaava vastustaja Darialle. Historian saatossa he ovat kohdanneet viisi kertaa, joista Stosur on napannut kolme voittoa. Jos Stosurin syöttöpeli on kunnossa alusta lähtien, ei ole epäilystäkään siitä, etteikö hän menisi parista jatkoon. Kvitovalle kaavio ei voisi olla parempi. Hurjana syöttäjänä tunnetun kaksinkertaisen Wimbledon -mestarin pitäisi käytännössä kävellä 4. kierrokselle jossa hän tulee kohtaamaan mitä todennäköisimmin ottelun Sharapova/Ostapenko voittajan.
Jatkopelit Sijoitetut pelaajat ovat tässä neljänneksessä niin kovia, että yllätyksiä tuskin nähdään. 4. kierroksen ottelut tulevat todennäköisesti olemaan Halep-Konta sekä Sharapova/Ostapenko- Kvitova. Jos Kvitovan syötöt on normaalilla, tai jopa hieman sitä paremmalla tasolla, olisi yllätys jos hän ei tästä joukosta jatkaisi välieriin. Yllätysmahdollisuus on myös maailmanlistan kärkipelaajalla Simona Halepilla, joka ei kuitenkaan ole päässyt Wimbledonin välieriin kuin kerran.
NELJÄNNES #2 SIJOITETUT
Garbine Muguruza (#3)
Caroline Garcia (#6)
Angelique Kerber (#11)
Daria Kasatkina (#14)
Ashleigh Barty (#17)
Naomi Osaka (#18)
Carla Suarez Navarro (#27)
Anett Kontaveit (#28)
Hallitseva mestari, espanjalainen Garbine Muguruza aloittaa mestaruutensa puolustamisen villin kortin saanutta kotiyleisön varmasti kannustamaa Naomi Broadya vastaan. Hieman kömpelönkin oloisen Broadyn jälkeen vastaan tulee voittaja ottelusta van Uytvanck-Hercog. Huomionarvoista kyseisestä otteluparista on että van Uytvanck on urallaan onnistunut saalistamaan Hercogilta vain yhden erän heidän pelaamissaan kolmessa ottelussa. Kuitenkin Muguruzan todennäköinen ensimmäinen haaste tulee olemaan 3. kierroksen ottelu nuorta virolaista Anett Kontaveitia vastaan. Mielenkiintoista on pystyykö Kontaveit ottamaan jälleen yhden askeleen eteenpäin urallaan kuten viime vuonna ja lyömään Muguruzan. Naiset ovat kohdanneet kolmesti urallaan, Muguruzan johtaessa keskinäisiä otteluita 2-1 voitoin. Vaikka Muguruza todennäköiseen otteluun suurena ennakkosuosikkina lähteekin, on espanjalaisen paineensietokyky myös hieman arveluttava. Jos Kontaveit on heti alusta lähtien pelipäällä, niin on varmaa, että espanjalaisen iltapuhde tulee olemaan rankka.
Seuraavassa osassa sijoitetut pelaajat ovat loistava syöttäjä, australialainen Ashleigh Barty, sekä jo menestystä maistanut superlupaus Daria Kasatkina. Vankkaan syöttöönsä luottava Barty kohtaa 1. kierroksella Stefanie Voegelen, joka pitäisi kaiken järjen mukaan kaataa suorin erin. Seuraavalla kierroksella vastaan tulee todennäköisesti kiertueen somekuningatar Eugenie Bouchard, joka pitäisi myös kaatua vaivattomasti. Kasatkinalla turnaus alkaa ottelulla Jana Fettiä vastaan. Fett on pärjännyt hyvin ITF-turnauksissa, mutta ikää alkaa olla jo sen verran että läpimurto WTA-tasolla olisi pitänyt jo tapahtua. Seuraavalla kierroksella venäläisen vastustajaksi asettunee Yulia Putintseva, joka hieman yllätti pääsemällä puolivälieriin tämän vuoden Ranskan avoimissa. Kasatkinan pitäisi kuitenkin hoitaa ottelu vaivatta nimiinsä. Barty-Kasatkina tulisi olemaan erittäin mielenkiintoinen 3. kierroksen ottelu kahden verrattain nuoren lupaavan pelaajan kohdatessa. Kasatkinan pitäisi nykyisellä kunnollaan kuitenkin hoidella Barty, ja jatkaa turnaustaan 4. kierrokselle jossa vastaan asettuu mitä todennäköisimmin hallitseva mestari Garbine Muguruza.
Bartyn ja Kasatkinan alapuolella kaaviossa lymyilevät entinen maailmanlistan ykkönen Angelique Kerber erittäin lupaavia otteita esittänyt Naomi Osaka. Kaksikon tiet kohtaavat erittäin suurella todennäköisyydellä 3. kierroksella ottelussa, johon Kerber kokemuksellaan lähtee kuitenkin ennakkosuosikkina. Mitään Kerberiltä pois ottamatta, Osakalla on erittäin hyvät mahdollisuudet pudottaa Wimbledon -finaalissakin esiintynyt saksalaistähti. Erityismainintana tästä ryhmästä tulee nostaa esiin nuori ja lupaava englantilainen Katie Boulter, joka on ehtinyt jo saavuttaa Uhmapelaajien suursuosion. Valitettavasti vielä tämän vuoden Wimbledonissailla Boulterilla ei ole mahdollisuuksia 2. kierrosta pidemmälle, mutta kenties jo ensi vuonna voimme odottaa häneltä enemmän.
Tämän neljänneksen alimmaisessa osaa kaaviota sijoitettuna ovat espanjalainen Carla Suarez Navarro, sekä ranskalainen Caroline Garcia. Tämä osa on ennakolta jopa yksi tasaisimmista. Ei olisi edes suuri yllätys, jos Carina Witthoeft pudottaisi Suarez Navarron, tai lupaava Belinda Bencic voittaisi Caroline Garcian. Mitä todennäköisimmin jos Garcia onnistuu sveitsiläisen hoitamaan, hän marssii 4. kierrokselle, jossa vastaan asettuu voittaja ottelusta Kerber/Osaka. Myöskin yhdysvaltalaisella Alison Riskellä on mahdollisuus yllättää menemällä pitkälle onnekkaan kaavion vuoksi.
Jatkopelit Sijoitetuista pelaajista erityiseati esille täytyy nostaa nelikko Muguruza, Kasatkina, Kerber, Osaka. Tällä onnekkaalla kaavoilla nuoriso-osaston edustajilla Kasatkinalla ja Osakalla on todella suuri sauma edetä pitkälle turnauksessa. Osakan hoitaessa mahdollisesti Kerberin sekä Garcian, ja Kasatkinan hoidellessa Muguruzan, kaksikon tiet tulisivat kohtaamaan puolivälierissä. Näillä kaavailuilla mahdollinen ylä-kaavion välieräpari tulisi olemaan Kvitova- Kasatkina.
NELJÄNNES #3 SIJOITETUT
Sloane Stephens (#4)
Karolina Pliskova (#7)
Venus Williams (#9)
Julia Goerges (#13)
Kiki Bertens (#20)
Barbora Strycova (#23)
Mihaela Buzarnescu (#29)
Shuai Zhang (#31)
Tämän neljänneksen yläpään pelaajista usea on tunnettu todella hyvästä syötöstään. Jo toisella kierroksella on enemmän kuin todennäköistä, että Pliskova ja entinen maailmanlistan ykkönen, Victoria Azarenka kohtaavat. Azarenkan loistava palautuspelaaminen on tuottanut Pliskovalle todella suuria vaikeuksia heidän keskinäisissä otteluissaan, ja tälle on luvassa jatkoa. Kaiken järjen mukaan tälläinen ottelu tulisi nähdä aikaisintaan muutaman kierroksen päästä, mutta Azarenkan rankingin pudottua luonnollisesti tyttären syntymisen ja sen myötä pelaamattomuuden vuoksi tämä ottelu tullaan näkemään jo 2. kierroksella. Voittajalle homma ei paljoa helpotu, sillä seuraavalle kierrokselle on luvassa joko vahvana syöttäjänä tunnettu Irina Begu, tai juuri Pliskovan nurmella lyönyt nuori Aryna Sabalenka.
Heidän alapuoleltaan 3. kierrokselle marssinevat viime vuoden finalisti Venus Williams, sekä hollantilainen Kiki Bertens. Tämä ottelu olisi kahden todella vahvan syöttäjän taisto. Williamsin kunto on kysymysmerkki, mutta silti hän lähtisi suurena suosikkina otteluun. 1. ja 2. kierroksen otteluissa ei luulisi olevan kummallakaan kaksikosta mitään vaikeuksia.
Seuraavassa osassa kaaviota Julia Goergesille sinaantuu erittäin hyvät mahdollisuudet ponnistaa turnauksessa pitkälle. Strycovan tiukat paikat alkavat jo toisella kierroksella, kun vastaan asettuu syöttökone Timea Babos. Strycovan täytyy toivoa, että Babos ei saa ainoaa valttiaan alusta alkaen kuntoon, jolloin hänellä on hyvät mahdollisuudet jatkaa ottelusta jatkoon. 3. kierroksella kohtaavat mitä todennäköisimmin Babos/Strycova-Goerges, josta Goergesilla pitäisi olla ennakkoon erittäin hyvät mahdollisuudet jatkoon jopa suorissa erissä.
Alimmaisessa osassa neljännestä oman lisänsä soppaan tuovat juuri Ranskan avointen finaalissa hävinnyt Halepille hävinnyt Sloane Stephens, sekä kiinalainen Shuai Zhang. Stephensiä arpaonni suosi, ja hänen suurin haasteensa matkalla 4. kierrokselle löytyy 1. kierroksen ottelusta Donna Vekiciä vastaan. Stephensin voittaessa, seuraavaksi vastaantulevat Viktoria Kuzmova tai Mona Barthel tuskin antavat haastetta yhdysvaltalaiselle. Olisi jopa odotettavaa, että Stephens päätyisi 4. kierrokselle häviämättä erääkään.
Jatkopelit Erittäin todennäköiset 4. kierroksen parit ovat Pliskova/Azarenka-Williams, sekä Goerges- Stephens. Jokainen pelaaja kyseisestä viisikosta osaa pelata sen verran ailahtelevaisesti, että jokaisella on saumat jatkaa puolivälieriin hyvän vireen löytyessä. Erittäin mielenkiintoinen 4. kierroksen kohtaaminen olisi kokeneiden Azarenkan ja Venus Williamsin ottelu. Kaksikko on kohdannut kuudesti, joista 4 on päätynyt Williamsin voittoon.
NELJÄNNES #4 SIJOITETUT
Caroline Wozniacki (#2)
Elina Svitolina (#5)
Madison Keys (#10)
Coco Vandeweghe (#16)
Magdalena Rybarikova (#19)
Anastasia Sevastova (#21)
Serena Williams (#25)
Agnieszka Radwanska (#32)
Alimmasta neljänneksestä kaaviota löytynee eniten kovia pelaajia. Caroline Wozniackin sekä Agnieszka Radwanskan marssiessa ensimmäisistä otteluista voittoikkaina, kaksikko kohtaisi mahdollisesti jo 3. kierroksella. Pari on kohdannut vuosien saatossa jo 17 kertaa, joista tansalainen Wozniacki on napannut 11 voittoa. Mikään ei puolla sen puolesta että Wozniacki ei voittaisi tämän vuoden Wimbledonissa Radwanskan jo 12. kerran urallaan.
Heidän yläpuolellaan Sevastovan painiessa 1. kierroksella Camila Giorgin, ja 2. kierroksella Aleksandra Krunicin kanssa, Coco Vandeweghe saa merkittävän edun pelatessaan heikompia Siniakovaa sekä todennäköisesti Golubicia vastaan. Mahdollisessa 3. kierroksen ottelussa erittäin vahvana syöttäjänä tunnettu Vandeweghe musertaa sulamisestaan tunnetun Sevastovan ehkä jopa suorin erin.
Seuraavana kaaviossa taistelevat sijoitetut Madison Keys ja nurmella erittäin vahva Magdalena Rybarikova. Todennäköisessä 3. kierroksen kohtaamisessa on valitettavaa todeta, että valitettavasti viime vuonna välierissäkin pelanneen Rybarikova tulee päättymään Keysia vastaan. Keysin tie 3. kierroksellekaan ei kuitenkaan ole helpoimmasta mahdollisesta päästä kun 1. kierroksella vastaan asettuu Akka Tomljanovic ja 2. kierroksella tietä blokkaamaan tulee todennäköisesti Bernarda Pera.
Ylimmässä osaa neljännestä pelaavat sijoitetut Elina Svitolina, sekä elävän legendan maineessa oleva Serena Williams. Jo toisella kierroksella Svitolina saanee vastustajakseen viime vuoden top-10 pelaajan Kristina Mladenovic. Svitolinan kuitenkin tulisi hoidella heikkovireinen ranskalainen varmasti. Kaavio suosii loukkaantumisista kärsinyttä Williamsia joka pudottanee 5. sijoitetun Svitolinan 3. kierroksella.
Jatkopelit vakavista loukkaantumisista kärsineen ja Ranskan avointen kesken jättänelle Williamsille lähtö turnauksesta koittanee viimeistään 4. kierroksella hyvin liikkuvaa Madison Keysta vastaan. Keysin hyvä syöttöpeli ja Williamsin auttamatta hidas liike koitunevat Williamsin kohtaloksi. Toiselta puolelta loistavaan puolustuspelaamiseen luottava Caroline Wozniacki pudottanee 4. kierroksella syöttöönsä panostava Coco Vandeweghen ja tanskalainen marssii puolivälieriin joka tapauksessa yhdysvaltalaista vastaan.
TOPIT
PETRA KVITOVA
– Nurmispesialisti
– Räjähtävä syöttö
– Voimakas kämmen
CAROLINE WOZNIACKI
– Loistava puolustaja
– Hyvä syöttö
– Paineensietokyky
DARIA KASATKINA
– Uskomaton tekniikka
– Nopeus
– Kaavio suosii
SLOANE STEPHENS
– Vahva syöttö
– Loistava kämmen sekä rysty
– Nopeus
FLOPIT
SERENA WILLIAMS
– Hidas liike
– Loukkaantumisherkkyys
MAGDALENA RYBARIKOVA
– Epävarmuus
– Paineensietokyky
JELENA OSTAPENKO
– Virhealttius
– Viime aikojen loukkaantumiset
– Ei nurmipelaaja

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ