pe 24.08. klo 19:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Ystävyysottelut: Jääkiekko Eurooppa | Ruotsinmestari haastaa Tapparan

Perjantain kunniaksi tarjolla taas jääkiekkoa oikein urakalla. Ystävyysotteluja pelataan eripuolilla Eurooppaa, ja Suomessakin nähdään muutama ottelu.
Tappara – Växjö Lakers klo 19:00
Tampereella pelataan tänään ottelu Tappara – Växjö Lakers. Molemmat olivat viime kaudella sarjojensa finaaleissa, Tappara hävisi Kärpille ja Växjö puolestaan voitti Skellefteån. Kyseessä on siis ennakkoon kova kamppailu, jossa vastakkain on kaksi laadukasta joukkuetta.
Tappara lukeutuu ennen kauden alkua Liigan parhaimpiin joukkueisiin. Viime kauden runko on pysynyt kohtalaisen hyvin kasassa. Lähtijöiden joukossa oli muutama kärkikastin pelaaja, mutta tilalle on tullut mm. Antti Erkinjuntti sekä Tuukka Mäntylä. Harjoituskausikin 0n alkanut varsin mallikkaasti. Taskussa selvät voitot Hifkistä ja Tepsistä. Tosin täytyy muistaa, että kokoonpanot vaihtelevat harjoituskaudella vielä jonkin verran.
Växjö kävi niin ikään voittamassa torstaina TPS:n lukemin 2-5. Kokoonpano oli TPS:llä parempi kuin mitä se oli Tapparaa vastaan. Växjö lukeutuu SHL:n parhaimpiin joukkueisiin, ja on varmasti vaarallinen tulevallakin kaudella.
Illan otteluun kertoimien puolesta suosikkina lähtee kotijoukkue Tappara. Kyseessä varmasti tulee olemaan tiukka vääntö, jossa maaleja nähdään runsaasti. Nykykuintoinen Tappara on pykälän kovempi vastustaja Växjölle, mitä torstaina TPS oli. Täytyy kuitenkin muistaa, että SHL on hieman kovempi sarja kun kotoinen Liiga. Molemmila joukkueilla on kasassa laadukas nippu, jotka ovat tehokkaita hyökkäyspäässä. Lisäksi koska kyseessä on harjoitusottelu, niin puolustuspelaaminen ei välttämättä ole niin terävää. Tämän takia otetaan yli 5,5 maalia kelpo kertoimella.
Ska Pietari – Avangard Omsk klo 19:30
Pietarissa toisensa kohtaavat SKA Pietari sekä Avangard Omsk. Molemmat joukkueet esiintyivät viime kauden pudotuspeleissä, SKA aina konfrenssi finaalissa asti. Tällä harjoituskaudella SKA on esiintynyt vakuuttavasti. Voitot kaikista harjoituspeleistä, ja missään pelissä joukkue ei ole päästänyt yhtä maalia enempää. Eilisisessä ottelussa kaatui Kunlun Red Star lukemin 4-1. Ottelu oli kuitenkin kahden erän jälkeen lukemissa 1-1, ja viimeinen maali meni tyhjiin.
Vieraailija Omsk on myös löytänyt oivan pelivireen. Kolme viimeisintä ottelua ovat päättyneet voittoihin yhteis maalieron 12-0 turvin. Vastassa on ollut kaksi kertaa Magnitogorsk, joka oli viime kaudella Kazania vastaan knfrenssi finaalissa. Vastustajat eivät siis ole olleet helpoimmasta päästä. Myös Omsk pelasi eilen, mutta ottelu oli jo aikaisin päivällä. Erona Pietarilaisiin verrattuna toki, että joukkue on joutunut matkustamaan välissä.
Kertoimissa SKA on todella selvä suosikki. Omsk saa parhaimmillaan lähes viiden kertoimia suoralle voitolle. SKA on otteluun lähdettäessä suosikki kotiedun turvin, mutta kertoimet asettavat kotijoukkueen turhan suureksi suosikiksi kun huomioidaan Omskin hyvä vire sekä se, että kyseessä on harjoitusottelu. Lapulle lähteekin Omsk +1,5, eli Omskille kelpaa maalin tappiokin. Rohkeimmat ottavat lapulle Omskin suoran voiton muhkean kertoimen.
KooKoo – Pelicans klo 18:30
Kouvolassa KooKoo saa vieraita Lahdesta, kun vastaan asettuu Pelicans. Kotijoukkue KooKoo ei lukeudu tälläkään kaudella ennakkosuosikkien joukkoon, putuspelipaikkakin vaatisi venymistä. Ville Niemisen luotsaamaa Pelicansia puolestaan on veikkailtu keskikastiin. Harjoituskaudella ei kumpikaan ole vielä esittänyt ihmeempiä. KooKoo hävisi Saipalle 5-3 ja voitti sen jälkeen kaksi Mestis-joukkuetta. Pelicans puolestaan on hävinnyt voitetun Pitsiturnauksen jälkeen kaikki kolme peliään. Viime ottelussa JYP haki Lahdesta 5-8 voiton.
Kertoimet povaavat ottelusta tasaista. KooKoo on hienoinen suosikki. Kertoimien perusteella kyseessä tulisi olemaan vähämaalinen ottelu. Tähän on kuitenkin vaikea yhtyä. Kuten muutenkin ennen kautta, niin peli tulee olemaan vielä hakemista, ja kumpikaan joukkue ei ole vakuuttanut varsinkaan puolustussuuntaan. Tämän takia lapulle yli 5,5 maali yli kahden kertoimella.
Jukurit – HIFK klo 18:30
Mikkelin Jukurit saa vastaansa Helsingin IFK:n. Jukurit lukeutuu pohjakastiin ennakoissa. HIFK puolestaan suosikkien joukkoon. Joukkueiden välillä on siis selvä ero. Perjantai-illan kamppailuun HIFK lähtee lähes tulkoon ykkösmiehistöllään, joten Jukureilla voi olla hikinen rupeama tiedossa. Tähän peliin on vain yksi selkeä suosikki ja se on HIFK.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ