to 23.08. klo 19:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Ystävyysottelut: KHL | Jokereilla riittää työnsarkaa

Harjoituskausi jatkuu torstaina kuumana eripuolilla Eurooppaa. Torstaina harjoitusotteluja pelaavat mm. KHL:n viime kauden neljä parasta joukkuetta.

Valko-Venäjällä Dinamo Minsk isännöi hallitsevaa mestaria AK Bars Kazania. Joukkueiden välillä on selkeä ero, eikä oikeastaan mikään seikka puolla Minskin voittoa. Kotijoukkue Minskillä on allaan keskiviikon kamppailu Davosia vastaan, joten pelien välillä aikaa tulee olemaan vajaa vuorokausi. Kyseessä on kuitenkin harjoitusottelut, niin pelaajia tullaan varmasti kierrättämään. Minskin vierasottelu HC Davosia vastaan päättyi 6-4 tappioon. Kyseessä oli jo Minskn seitsemäs tappio kahdeksaan harjoitusotteluun, joten tilasto on todella murheellinen. Viime kaudella Minsk oli konfrenssissään sijalla 10. mutta eroa pudotuspeliviivaan oli melko selkeästi.
Hallitseva mestari Kazan on esittänyt melko ailahtelevia otteita. Harjoitusotteluissa saldona on 4 tappiota ja 3 voittoa. Viimeiseen kolmeen peliin kuitenkin mahtuu ainoastaan yksi tappio jatkoajalla ja kaksi voittoa. Vastustajat ovat kuitenkin pykälän verran kovempia, kuin esimerkiksi Minskillä. Lisäksi Kazan pelasi viimeksi tiistaina juurikin samaista Davosia vastaan. Kazan oli Davosia parempi lukemin 2-4. Näistä lähtökohdista on vaikea olla lyömättä vetoa Kazanin puolesta. Lapulle otetaan Kazan -1,5 maalin tasoituksella.
HK Vitjaz pelaa torstaina viime kauden toista finalistia vastaan, eli TsSKA Moskovaa. Kotijoukkue Vitjaz oli samaisessa konfrenssissa TsSKA:n kanssa, mutta oli vasta konfrenssin 11. Molemmat joukkueet ovat pelanneet paljon harjoitusotteluja Keski-Euroopassa. Itseasiassa Vitjaz ei ole kohdannut ainuttakaan KHL-joukkuetta tällä harjoituskaudella. Se on toki voittanut kaikki kuusi peliään, mutta vastustajat ovat olleet selvästi heikompitasoisia ennakkoonkin. TsSKA pelasi pari peliä Amur Habarovskia vastaan, jotka se molemmat hävisi. Tämän jälkeen TsSKA pelasi kolme voitokasta ottelua Sveitsissä. Etukäteen arvioituna TsSKA on parin napsun verran edellä Vitjazia, joten lapulle tasoituksella TsSKA -1,5.
Pietarin SKA saa torstaina klo 19.30 alkavassa ottelussa Kiinalaisen Kunlun Red Starin. Joukkueet painivat eri sarjassa keskenään, mistä osoituksena parin viikon takainen SKA:n 5- 0 ryöpytys. SKA lukeutuu joka kausi sarjan suurimpiin suosikkeihin, ja aivan syystä. Joukkueen taustalla esimerkiksi liikkuu sen verran rahaa, että pelaajien joukkueeseen houkutteleminen ei ole kovin vaikeaa. Viime kausi päättyi kirvelevään tappioon TsSKA:lle konfrenssi finaaalissa. Kauden päätteeksi joukkueesta lähtivät mm. Mikko Koskinen sekä Ilya Kowalchuk. Joukkue lukeutuu silti suurimpiin suosikkeihin alkavalla kaudella.
Tällä harjoituskaudella SKA on ollut vakuuttava voittaen kaikki pelinsä. Hallitseva mestari Kazan esimerkiksi kaatui lukemin 4-0. Kunlunin vire ei ole ollut harjoituskaudella viime kautta kummallisempi, ja joukkue ei ole vielä valmis taistelemaan suuria vastaan. Kunlun ei ole lyhyen historiansa aikana voittanut SKA:ta kertaakaan, eikä sitä tule tapahtumaan torstainakaan. Parin viikon aikana peli tuskin on niin paljon kehittynyt, että Kunlun pystyisi kääntämään edellisen pelin 5-0 häviön voitokseen. Lapulle otetaankin SKA reilulla -2,5 tasoituksella, jolle saa yli kahden kertoimen.
Viime kaudella Magnitogorsk oli konfrenssi finaalissa Kazania vastaan. Torstaina vastaan asettuu kotihalllissa puolestaan Traktor Tsheljabinsk, joka oli viime kaudella myös pudotuspeleissä. Joukkueet kohtasivat juuri viime viikolla, jolloin Traktor oli parempi luvuin 6-4. Magnin peli on selkeästi muutenkinh vielä hakemista, josta kertoo kaksi rumaa tappiota Omskia vastaan. Traktorin peli näyttäisi olevan paremmin uomissaan tällä hetkellä, vaikka viime viikolla joukkue hävisikin UFA:lle kahdesti. Kertoimissa kuitenkin Magni on asetettu selväksi suosikiksi, joka ei kuvaa parhaalla mahdollisella tavalla joukkueiden tämän hetken kuntoa. Tämän takia lapulle Traktorin suora voitto. Myös X2 on hyvä vaihtoehto peleihin.
Helsingin Jokerit matkaa puolestaan Avangard Omskin vieraaksi. Omsk on aloittanut harjoituskauden hyvin. Viimeksi kaatui kahdesti Magnitokorsk. Jokerit on pelannut toistaiseksi ainoastaan kolme harjoituspeliä, mikä on huomattavasti vähemmän kuin monella muulla tässä kohtaa. Esimerkiksi Omsk on pelannut puolet enemmän. Alkavalla kaudella Jokereilla ei tule varmasti olemaan helppo tehtävä uusia viime kauden kolmatta sijaa konfressissaan runkosarjassa. Valmennus on uusi, eikä päävalmentaja Lauri Marjamäellä ole lainkaan kokemusta sarjasta. Tulevalla kaudella erityisesti Peter Reginin sekä Steve Mosesin on onnistuttava mikäli joukkue halajaa taistella runkosarjan kärkisijoista. Torstain ottelussa kotijoukkue Omsk on suosikki kamppailuun. Sen kuntokäyrä näyttää paremmalta kuin Jokereiden, ja sillä on alla jo muutama peli Jokereita enemmän.
Moskovassa nähdään paikalliskamppailu Dynamo Moskova – Spartak Moskova. Viime kaudella Spartak oli joukkueista parempi pudoten TsSKA Moskovalle 1. kierroksella. Dynamo Moskova sen sijaan jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle. Joukkueet kohtasivat toisensa jo elokuun alussa, jolloin Spartak oli joukkueista parempi. Muuten Spartakin pelit ovat harjoituskaudella menneet mollivoittoisesti. Paljon paremmin ei ole mennyt paikallisvastustaja Dynamollakaan. Joukkue on voittanut ainoastaan Dinamo Minskin sekä -Riikan, jotka eivät kumpikaan lukeudu sarjan suosikkeihin. Kertoimissa Dynamo on selvä suosikki, mutta lapulle kannattaa ehdottomasti ottaa pienellä panoksella Spartak paremmalla kertoimella.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ