Päivitetty: 29.07.2022

Brittifutis on täällä – huikeita jalkapallotarinoita vuosien varrelta!

Tänä viikonloppuna alkaa Englannin kentillä tapahtua – ensin viheriölle pelmahtavat EFL:n sarjat, ja viikon päästä mukaan rynkäisee vielä Valioliiga. Tämän kunniaksi muistellaan muutamia todella erikoisia tapahtumia Englannin kentiltä vuosien varrella.

Chris Nichollin neljä maalia!

Chris Nicholl pelasi Englannin kentillä lähes 650 ottelua, ja edusti Pohjois-Irlantia yli 50 maaottelussa. Kaikkein kovimman suorituksen huipputoppari teki kuitenkin Aston Villan paidassa maaliskuussa 1976. Mies nimittäin teki peräti neljä maalia. Erikoiseksi tempun tekee se, että ottelu Aston Villan ja Leicesterin välillä päättyi tasan 2-2. Nicholl teki molemmat omat maalit sekä yhden oikeaan päätyyn jo ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla toppari pystyi vielä paikkaamaan suoritustaan ja tasoittamaan pelin.

Veskari unohtui sumuun!

Charlton Athleticin legendaarinen maalivahti Sam Bartram joutui vuonna 1937 erikoisen unohduksen uhriksi. Ottelu Chelseaa vastaan keskeytettiin, kun sumu tiheni nopeasti matsin aloittamisen jälkeen. Ottelun keskeyttämisestä ei välittynyt tieto Bartramille, joka pysyi sitkeästi maalillaan, vaikka ketään ei näkynyt pitkään aikaan.

Lopulta maalille saapui poliisi, joka kertoi ottelun keskeytymisestä jo vartti aikaisemmin. Hölmistynyt Bartram poistui Charltonin pukuhuoneeseen, jossa pelikaverit olivat jo siviilit päällä ja nauroivat tapaukselle hysteerisesti.

Lammaskoira päätti uran!

Täällä päin on jalkapallokentällä ihasteltu mm. huuhkajaa, mutta Englannissakin on saatu kokemuksia eläimistä – pahimmalla tavalla tästä kärsi 70-luvun alussa maalivahti Chic Brodie.

Kentällä kirmaava lammaskoira olisi halunnut kesken ottelun Brodielta pallon pois ja törmäsi täydellä vauhdilla tämän polveen, joka meni sen verran mäsäksi, että Brodien ura oli tällä taputeltu. Brodieta on kuitenkin kehuttava, ettei koira saanut brutaalista tempustaan huolimatta palloa pois.

Erikoisempi tappelu!

Vuonna 2005 Lee Bowyer ja Kieron Dyer sortuivat tappelemaan Newcastlen ja Aston Villan välisessä ottelussa. Erikoista tapauksessa oli, että molemmat pelaajat olivat Newcastlen paidassa. Molempien joukkueiden pelaajia tarvittiin tappelupukareiden erottamiseen toisistaan.

Syynä tappelulle kerrottiin, ettei Dyer ollut syöttänyt palloa Bowyerille. Ehkä taustalla oli hieman syvempääkin kärhämää. Molemmat pelaajat lensivät luonnollisesti ulos, ja lisäksi Bowyer sai pitempää pelikieltoa. Myöhemmin pelaajat tekivät sovinnon, ja pelasivat vielä samassa joukkueessakin.

Savage sai kyynärpäätä!

Robbie Savage koki vuonna 2003 kovia Birminghamin ja Newcastlen välisessä ottelussa. Välillä filmaamisesta syytetty Savage sai tässä ottelussa kyynärpäätä oikein kunnolla – erikoista vain, että syypäänä oli erotuomari Matt Messias.

Messias vihelsi virheen merkiksi, ja osoitti kädellään virheen tapahtuneen. Tällöin Savage sai maistaa vahingossa erotuomarin kyynärpäätä ja tipahti tuskissaan maahan. Onneksi loukkaantuminen ei ollut vakavampaa sorttia. Vieressä ollut Alan Shearer nauroi katketakseen, ja lainasipa vielä erotuomarilta kortteja, jotta saattoi antaa hänelle punaisen kortin.