Päivitetty: 04.05.2022

Epäonnisimmat jalkapallovammat – kellä kävi Littiäkin huonompi tuuri?

Jari Litmanen

Jari Litmasen loukkaantumishistoria on tunnetusti pitkä ja paikoin jopa tragikoomista luettavaa. Mies satutti itseään uran aikana usein eri tavoin, ja kärsipä hän Fulhamissa korvavammasta saatuaan pallon korvaansa harjoituksissa.

Kenties kummallisin Kuninkaan loukkaantuminen sattui kuitenkin vuonna 2006 Malmössä, jossa Litti sai silmävamman todella absurdilla tavalla. Malmön urheilutoimenjohtaja Hasse Borg käytti nuuskapurkkia limsapullon avaamiseen, jolloin korkki lensi Litmasen silmään.

Mistar

Indonesialainen jalkapallotähti Mistar on ehdolla yhdeksi epäonnisimmista urheilun uhreista. Mistarin joukkue viimeisteli kuntoaan tulevaa cup-ottelua varten, kun lauma villisikoja ryntäsi kentälle ja talloi epäonnisen palloilijan kuoliaaksi. Tiedossa ei ole, menehtyikö onnettomuudessa muita pelaajia tai valmentajia.

David James

Englannin maajoukkueessakin vaikuttaneen David Jamesin väitetään aikoinaan loukanneen selkälihaksensa, kun maalivahti kurkotti sohvalta TV:n kaukosäädintä. Mies on kyllä itse kieltänyt tällaista koskaan tapahtuneen, mutta mene ja tiedä. Joskus hyvän jutun ei tarvitse olla ihan totta!

Dave Beasant

Wimbledonin FA Cup -sankari töhöili itsensä sairastuvalle ennen kautta 1993-94 Chelseassa. Mies pudotti parikiloisen salaattikastikepullon keittiössä, ja yritti refleksinomaisesti hidastaa putoamista jalkaterällään. Beasantin varpaan jänteet ottivat painavasta pullosta sen verran osumaa, ettei mies pelannut enää Chelseassa otteluakaan.

Svein Grøndalen

1970- ja 1980-luvulla yhteensä 77 maaottelua Norjan paidassa pelannut Svein Grøndalen joutui kerran jäämään maaottelusta pois loukkaantumisen takia – törmättyään juoksulenkillä hirveen. Kentällä Grøndalen tuli tunnetuksi kovista otteistaan, ja norski aiheutti urallaan muille vammoja. Hirvi siis kosti kaikkien kärsineiden vastustajien puolesta.

Chic Brodie

Myös Brentfordissa torjunut Chic Brodie joutui 60-70 lukujen taitteessa eläinperäisen onnettomuuden uhriksi. Kentällä kirmaava lammaskoira olisi halunnut kesken ottelun Brodielta pallon pois ja törmäsi täydellä vauhdilla tämän polveen, joka meni sen verran mäsäksi, että Brodien ura oli tällä taputeltu. Brodieta on kuitenkin kehuttava, ettei koira saanut brutaalista tempustaan huolimatta palloa pois.

Tähän pätkään on hyvä päättää tämä hieman alakuloinen kokoelma: