Päivitetty: 08.11.2022

Huhhuh! NHL:n yhden ottelun jäähyennätys syntyi käsittämättömässä joukkotappelussa

Jääkiekko on muuttunut lajina paljon viime vuosikymmenien aikana. Pelaajat ovat nykyään pienempiä, nopeampia ja taitavampia. Ennen laji oli fyysisempi ja raaempi. Tappeluita oli enemmän ja jokaisen joukkueen nelosketjusta löytyi nyrkkisankari, jonka ainoa tehtävä oli suojella joukkueensa tähtiä.

NHL:n kuuluisin tappelu nähtiin Ottawa Senatorsin ja Philadelphia Flyersin välisessä ottelussa vuonna 2004. Ottelussa jaettiin käsittämättömät 417 jäähyminuuttia, joka on koko NHL-historian ennätyslukema.

Ottawalla ja Philadelphialla oli pahaa verta jo edellisestä pelistä, kun Flyers-tähti Mark Rechhia kohdeltiin kaltoin. Ottelussa nähtiin ensimmäinen tappelu nopeasti, kun Donald Brashear ja Rob Ray tiputtivat hanskansa. Sekään ei riittänyt, vaan lisää tappeluita puhkesi ympäri kenttää. Lopulta maalivahditkin päätyivät rajuun nyrkkihippaan.

Tuomarit yrittivät epätoivoisesti panna stoppia kaaokselle samaan aikaan, kun yleisö oli aivan hurmiossa. Lopulta Brashear saatiin revittyä irti, mutta kovanyrkki aloitti vielä toisenkin tappelun matkalallaan jäähyaitioon.

Voit katsoa parhaat palat kuuluisasta rähinästä alta.

…Psst! Mikäli kaipaat vinkkejä lätkävedonlyöntiin, tsekkaa ilmainen oppaamme!