Päivitetty: 08.11.2022

Kuka nämä on hyväksynyt? Tässä ovat urheilumaailman rumimmat logot

Urheilussa logot, pelipaidat ja värit ovat pyhiä. Kaikkein tunnetuimmat seurat ovat pysyneet vuosikymmeniä samassa logossa ja värimaailmassa tehden korkeintaan pieniä päivityksiä silloin tällöin. Kuka voisi kuvitella, että esimerkiksi Manchester United vaihtaisi siniseen, tai Montreal Canadiens pelaisi jatkossa keltaisessa?

Jotkut urheiluseurat ovat kuitenkin kokeneet tarvetta isompiinkin muutoksiin. Kaikki uudistukset eivät ole olleet aivan yhtä onnistuneita. Kasasimme karmeimpia logoja eri lajeista ympäri maailmaa. Osa niistä on mitään sanomattomia, toiset lapsellisia ja jotkut outoja.

Muutama logo ansaitsee erityismaininnan. KHL-seura Ak Bars Kazanin logo näyttää siltä, kuin seuraomistajan 10-vuotias lapsi olisi laittanut parastaan Microsoft Paintilla. Legendaarisen MLB-seura Boston Red Socksin simppeli B-loko sai väistyä ja tilalle tuli punainen, sukanmuotoinen mies. AS Roma taas halusi kunnioittaa kaupunkinsa syntytarinaa, joten logoon valittiin kaksi suden nisiä imevää lasta.

Suomessa Jokerit kokeili erilaisia logovaihtoehtoja. 2000-luvulla järki kuitenkin voitti, ja seura palasi vanhaan klassikkoon, joka valittiin vuonna 1997 maailman komeimmaksi kiekkoseuran logoksi.

Voit tsekata näytteen urheilulogojen surkeimmista väkerryksistä alta.