Päivitetty: 03.10.2022

Maailman hitain Dartsin pelaaja

Usein sanotaan, että rauhallisella tekemisellä saavutetaan hyviä asioita. Näin ei kuitenkaan välttämättä aina ole, ja siitä on varsin loistavana esimerkkinä ex-Darts peluri Terry Down. Down ei voittanut juuri mitään, mutta hänet tullaan kyllä muistamaan aikalailla ikuisesti lajin historiassa.

Tulemme tuskin koskaan näkemään yhtä legendaarisen näköistä kaveria, jonka yhteen heittoon meni enemmän aikaa kuin muiden kolmen tikan settiin. Videolta näkee, kun Down kuluttaa uskomattomat 34 sekuntia kolmeen heittoonsa. Normaalisti pelaajalla menee kolmen tikan heittämiseen ~10 sekuntia, jos sitäkään.

Lisää kontekstia sekä vertailua nykyajan Darts-pelaajiin tuo Rapid-Ricky Evansin ennätys nopeimmasta 180 pisteen kombosta. Evansilla meni 2.16 sekuntia naulata tikat tauluun. Jos siis Rapid-Ricky painasi 34 sekuntia tikkoja tauluun kerkeisi hän nakuttamaan 15×3 dartsia siinä ajassa, kun Down saa kolmannen tikan ilmaan.

Mulletti, heikohko ryhti ja himonussijan viikset yhdistettynä äärimmäiseen hitauteen sekä heikkoon sihtiin oli pettämätön kombinaatio, jolla Down naulasi itsensä historian kirjoihin. Oman irvikuvan tarinaan lisää videolla nähdyn vastustajan Jocky Wilsonin sulaminen, joka kaiken lisäksi hävisi ottelun Downia vastaan.

Wilson oli silminnähden täysin loppu kilpakumppaninsa hitauteen ja todennäköisesti siitä syystä kadotti itse rytmin. Down voitti lopulta kolmannen legin ja vei samalla ottelun nimiinsä. Terry Downin näytökset Darts-areenoilla ovat kuitenkin ikuinen lahja, joka ei koskaan lopeta antamista.

Youtuben kommenttiosio pitää siitä huolta, ja alta voitkin lukea parhaiden vitsien suomennokset:

“Haluaisin nähdä hänet pelaamassa shakkia”

“Ekalla tikalla tuli vaan vitonen, koska Down kiirehti sen kanssa”

“Palaamme mainoskatkolta katsomaan toisen heiton”

“Jocky (Wilson) eläköityi ottelun jälkeen. Eikä siis vain Dartsista, koska hän oli siinä vaiheessa 65-vuotias”

“Muistan, kun isäni vei minut katsomaan tätä matsia. Tänä vuonna pääsen toivottavasti viemään oman poikani katsomaan sen loppuun”