Päivitetty: 08.11.2022

Kirvelee vieläkin! NHL-historian isoimman flopin ura sai karun lopun: “Noloin asia, jonka olen nähnyt NHL:ssä”

Urheilussa väännetään usein kättä siitä, kuka on minkäkin sarjan yli- tai aliarvostetuin pelaaja. Lätkässä suurimmasta flopista ei tarvitse keskustella. Hän on tshekkiläinen Patrik Stefan.

Edesmennyt Atlanta Trashers varasi Stefanin vuoden 1999 varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana. Atlanta yritti vuosien ajan kehittää superlupauksestaan kunnon kiekkoilijaa, mutta Stefanin tehot jäivät aina vain laihoiksi. Lopulta Atlanta luovutti NHL-historian kenties heikoimman ykkösvarauksen suhteen. Dallas Stars antoi kuitenkin Stefanille vielä mahdollisuuden.

Juuri Dallasissa tapahtui Stefanin uran kuuluisin möhläys. Kyseessä oli kausi 2006-07, ja Dallas oli maalin johdossa Edmonton Oilersia vastaan. Peliä oli alle minuutti jäljellä, ja Stefan sai kiekon hyökkäysalueella, kun Edmonton pelasi ilman maalivahtia. Tshekkihyökkääjä luisteli ylimielisen löysästi kohti maalia ja sipaisi kiekon rystyllä sisään. Tai sitä hän ainakin yritti, mutta Stefan onnistui hölmöilemään kiekon ohi maalista ja kaatui vielä perään.

Edmonton sai kiekon itselleen ja käynnisti nopeasti vastahyökkäyksen. Lopulta Ryan Smyth pelasi syötöllään Ales Hemskyn läpiajoon. Hän veivasi kiekon komeasti maaliin ohi Marty Turcon, kun pelikellossa oli jäljellä enää kaksi sekuntia aikaa.

TV-kommentaattori Ray Ferraro oli aivan pöyristynyt Stefanin hölmöilystä.

– Tuo oli naurettavin asia, jonka olen koskaan nähnyt. Patrik Stefan, sinun pitäisi hävetä! Tuollainen ei kuulu NHL:ään, Ferraro ryöpytti.

– Noloin asia, jonka olen nähnyt NHL:ssä.

Kausi Dallasissa jäi Stefanin viimeiseksi NHL-tasolla. Seuraavaksi kaudeksi hän siirtyi Sveitsiin, mutta lopetti uransa vain kolmen pelatun ottelun jälkeen. Kaikkien aikojen huonoimman ykkösvarauksen kiekkoura kesti lopulta vain reilut kahdeksan vuotta.

…Psst! Mikäli kaipaat vinkkejä lätkävedonlyöntiin, tsekkaa ilmainen oppaamme!