Päivitetty: 26.11.2022

Oma maali maksoi hengen – tässä on futiksen MM-kisojen järkyttävin skandaali

Qatarin MM-kisojen skandaalit eivät ole mitään, kun katsellaan koko jalkapallon historiaa! Herkullisia skandaaleja riittää moneen makuun. Esimerkiksi vuonna 2009 Tshekin joukkue valmentajineen kuvattiin prostituoitujen seurassa 1-2 Slovakia-tappion jälkeen. Vuonna 1998 Yhdysvaltojen kapteeni John Harkes sai puolestaan potkut joukkueesta, kun hän harrasti seksiä toisen pelaajan vaimon kanssa.

Kaikkein kuuluisin futiksen MM-kisoihin liittyvä skandaali tapahtui kuitenkin vuonna 1994. Kolumbian puolustaja Andrés Escobar teki katastrofaalisen oman maalin. Hän yritti katkaista yhdysvaltalaispelaajan keskitystä, mutta potkaisikin pallon omiin. Maalin vuoksi Kolumbia hävisi ottelun ja jäi alkulohkoon.

💣 KANUUNA.COM HERKUTTAA UHMAPELAAJIA 💣

Uhmapelaajat saavat nyt päätäräjäyttävät 200 käteiskierrosta Kanuuna -kassulle. Peleinä mm. Money Train 2 & Jamming Jars 2.

Käteiskierrokset tarkoittavat, ettei mitään kierrätystä tarvita. Iske voittokuviot ruutuun ja nosta voitot pankkitilillesi saman tien! BUMBUMBUM!

PELAA 200 KÄTEISKIEKKAASI TÄSTÄ

Escobarin murheet olivat kuitenkin vasta alkamassa. Alkulohkon jälkeen hän suuntasi joukkueensa kanssa kotiin, ja hänen elämänsä päättyi traagisesti vain reilut kaksi viikkoa myöhemmin hänen kotikaupungissaan Mendellinissä.

Escobar murhattiin baarin edustalle. Hänet ampui Humberto Muñoz Castro, joka oli menettänyt vedonlyönnissä suuria summia Escobarin oman maalin vuoksi. Castro sai murhastaan 43 vuoden vankeustuomion, mutta hän vapautui kymmenen vuoden jälkeen hyvän käytöksen vuoksi.

Myös huumekartellien osuudella murhaan on spekuloitu. Silminnäkijöiden mukaan Castro kuitenkin oli huutanut “maali” jokaisen Escobariin ampumansa laukauksen jälkeen. Hänen ruumiistaan löytyi 12 luotia, mutta laukausten määrästä ei ole varmuutta.