Päivitetty: 04.12.2022

Tiedätkö, kuka on NHL:n historian nopein luistelija? Connor McDavidkin kalpenee vertailussa

Lätkässä usein kiistellään siitä, kenellä on kovin lämäri, tarkin rannekuti ja vikkelimmät jalat. Tällä hetkellä keskustelu nopeimmasta pelaajasta on nopeasti ohi, sillä yleisen konsensuksen mukaan hän on Connor McDavid.

NHL-pelaajienkin papereissa McDavid on ylivoimainen ykkönen. Pelaajajärjestö NHLPA:n äänestyksessä peräti 81 prosenttia vastaajista äänesti McDavidin nopeimmaksi luistelijaksi. Kakkospaikalle sijoittunut Michael Grabner sai pikkuruisen 3,6 prosentin äänisaaliin.

McDavid on nopein pelaaja tällä hetkellä, mutta onko hän nopein pelaaja koskaan? Ei sentään. Nopeimman pelaajan tittelin vie legendaarinen Bobby Hull, joka tunnettiin urallaan rakettimaisesta nopeudestaan ja suorista hyökkäyksistä tehdyistä maaleista.

Hullin nopeudeksi mitattiin aikanaan 47 km/h. Vertailun vuoksi pelitilanteessa kovin kellotettu McDavidin nopeus on 41 km/h. Pelitilanteen ulkopuolella luisteluun voisi lisätä kenties hieman nopeutta lisää, mutta ero kaksikon välillä on silti valtava.

Vuoden 2019 jääkiekon MM-kisoissa pelaajien nopeutta mitattiin jatkuvasti. Kisojen kovimman nopeuden kellotti latvialainen Ronald Kenins, 41,32 km/h. Sulavina luistelijoina tunnetut Kasperi Kapanen (38,75 km/h) ja Miro Heiskanen (38,63 km/h) jäivät kauas taakse McDavidista ja Hullista.

Hull pelasi muutenkin kelpo uran NHL:ssä. Hän pelasi sarjassa 1063 ottelua ja paukutti niissä 610 maalia ja 1170 tehopistettä, vaikka hän pelasi parhaassa iässään välissä seitsemän vuotta WHA:ssa.

The Hockey Samurai 侍

@hockey_samurai
Need some work done on the farm? I know a guy.

Bobby Hull.