Valioliiga su 02.01. klo 18:30

Chelsea - Liverpool

Yllättääkö Liverpool ailahtelevan Chelsean Stamford Bridgellä?

Chelsea ja Liverpool avaavat uuden vuoden huippukamppailulla Valioliigassa sunnuntaina. Molemmilla joukkueilla on poissaoloja, koska koronatilanteen ja pelimäärän takia niitä väistämättä tulee jatkuvasti. Isäntä ei ole viime aikoina erityisemmin vakuuttanut ja viiden ottelun otannalla se on kärsinyt peräti kolme pistemenetystä tasapelien vuoksi. Liverpool puolestaan kärsi edellisessä ottelussaan melkoisen yllätystappion, mutta oliko se juuri tarvittava herätys?

Liverpool hävisi joulukuun lopussa Leicesterille vieraissa 1–0, vaikka pöydän piti olla sille katettu. Maalivahti Adrían, pelikiellossa oleva laitapuolustaja Andrew Robertson, toppari Nathaniel Phillips sekä hyökkääjä Harvey Elliott ovat varmuudella sivussa vierailta. Thiago Alcantaran pelaaminen on Takumi Minaminon tavoin pienoinen kysymysmerkki ja todennäköisesti myöskään Divock Origi ei ehdi kuntoon sunnuntaille.

SYNTINEN LAS VEGAS ODOTTAA

Vegasissa pelataan juuri nyt World Series of Pokeria. GGPoker tarjoaa ilmaisturnauksista pelipaketteja, joihin kuuluu lennot, hotellit ja sisäänostot turnauksiin.

LUE LISÄÄ

Chelsea ei ole viime aikoina ollut oma vakuuttava itsensä, vaan joulukuu oli sille todella vaikea. Puolustaja ja Andreas Christensen, keskikenttämies Ruben Loftus-Cheek sekä Timo Werner saattavat yhä olla sivussa, vaikka pieni toivonkipinä miesten saamisesta kehiin on olemassa. Konkaritoppari Thiago Silva ja laitapuolustaja Ben Chilwell ovat sivussa. Jälkimmäinen kuntoutuu polvileikkauksesta ja tämän kausi lienee kokonaan ohi.

Vuoden viimeinen kuukausi tuotti isännille suuria haasteita osittain poissaolojen vuoksi ja ne ovat näkyneet myös tuloksissa. Parhaimmillaan ei joukkue tosin ole muutoinkaan ollut, vaikka Boxing Day -kierroksella se onnistuikin nappaamaan arvokkaan vierasvoiton 1–3-lukemin Aston Villan kotikentällä. Viimeisimmässä ottelussaan vuorossa oli jälleen kerran tasapeli, tällä kertaa Brightonia vastaan. Joulukuun puolivälin jälkeen ryhmä pelasi tasapelit myös Evertonia ja Wolvesia vastaan.

Ennen viimeisintä otteluaan Liverpool pelasi edellisen kerran 19.12. ja se on monen muun Valioliiga-joukkueen tavoin kärsinyt ottelusiirroista. Ennen joulua Tottenhamissa tullutta 2–2-tasapeliä edelsi jo marraskuussa alkanut kuuden ottelun voittoputki. Kun Jürgen Kloppin työkalupakki alkaa olla paremmassa jamassa, luulisi voittoja taas irtoavan.

Liverpoolin pelaajatilanne vaikuttaa ainakin perjantaina katseltaessa isäntiä lupaavammalle. Joukkueella on taatusti hampaankolossa Leicester-tappion jälkeen, joten mikä olisikaan parempi tapa kuitata edellinen matsi kuin napata voitto Stamford Bridgellä. Liverpoolin pelillinen ilme on ollut kokonaisuutena Chelseaa vakuuttavampi viime aikoina ja Uhmapelaajat betsaakin vieraiden voittoa maltillisella panostuksella (1X2). Kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen päättyi 1–1-numeroin.

10 euroa pelirahaa