ma 31.12. klo 15:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

CSGO: HLTV Top 20 | Uusi vuosi käyntiin erikoiskohteilla!

HLTV Top 20

Kyseessä on vuodesta 2010 asti käynnissä ollut TOP 20 -pelaajien lista, joka tehdään joka vuosi. Maailman suosituimman CS -aiheisen sivuston — HLTV:n tekemä lista on todella arvostettu pelaajien ja katsojien keskuudessa ja siitä on tullut yksi vuodenvaihteen odotetuimmista tapahtumista.
Listan tekee HLTV:n tilastonero Tgwri1s ja lista on joka vuosi hyvin statistiikkapainotteinen. Yksittäisen pelaajan oman joukkueen sijoitukset ja tilastot eivät ole niin suuressa asemassa kuin pelaajan omat suoritukset. Pelaajien tilastoissa painaa erityisesti LAN:lla pelatut ottelut ja turnaukset.
Listaa aletaan julkaista pelaaja kerrallaan alemmasta päästä aloittaen. Edellisinä vuosina sijalle 20 sijoittunut on julkaistu Tammikuun ensimmäisenä päivänä, joka tarkoittaa sitä, että lista on kokonaan julkaistu 20. päivä Tammikuuta.

Nappaa 60€ pelirahaa + haluamasi UP-tuote

S1mple vs device

Oleksandr ”s1mple” Kostyliev ja Nicolai ”dev1ce” Reedtz ovat ehdottomasti kovimmat ehdokkaat listan ykköspaikalle. Nämä kaksi herraa ovat jokaisen CS fanaatikon listalla paikoilla yksi ja kaksi. S1mple on näistä kahdesta ehdottomasti taitavampi ja tilastollisesti parempi pelaaja. S1mple:n vuoden 2018 HLTV Rating on tällä hetkellä 1.35, joka on käsittämättömän kova luku. Device ei yllä kuin vain 1.23 ratingiin.
Vertailun vuoksi alla listattuna aiempien vuosien voittajien HLTV Ratingit:

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ

 • 2017 – Coldzera (1.25)
 • 2016 – Coldzera (1.24)
 • 2015 – Olofmeister (1.15)
 • 2014 – GeT_RiGhT (1.15)
 • 2013 – GeT_RiGhT (1.33)

S1mplen HLTV Rating on jopa korkeampi kuin Christopher GeT_RiGhT Alesund:n rating vuonna 2013, jolloin Ninjas in Pyjamas dominoi aivan kaikkea, ja kun muut eivät edes osanneet pelata kunnolla. NiP ja GeT_RiGhT oli tuolloin täysin ylivoimaisia, sillä he siirtyivät uuteen CS versioon samalla sekunnilla kun se julkaistiin, ja heistä tuli todella nopeasti järkyttävän paljon parempia kuin muista joukkueista.
Alla Devicen koko vuoden LAN turnauksien tilastot. Devicen keskiarvorating on 1,12.


Alla S1mple:n koko vuoden LAN turnauksien tilastot. S1mplen keskiarvorating on 1,34.

S1mplen keskiarvorating kaikista vuoden turnauksista oli 1,34. Tämä tarkoittaa sitä, että Ukrainan ihmemies on pelannut lähes täsmälleen yhtä hyvin LAN ympäristössä, kuin online ympäristössä, sillä s1mplen koko vuoden rating oli 1,35.
Se, että device ei yllä läheskään samoille lukemille sulkee hänet melkein kokonaan ulos ykkössijan tavoittelusta. Ainoa devicen valttikortti on se, että hänen joukkueensa on ollut maailman paras lähes koko vuoden. Vastaavasti kuitenkin s1mple on pitänyt Na’Via kakkospaikalla lähes omin voimin, sillä Na’Vin muut pelaajat eivät ole läheskään s1mplen tasolla.
Ylempää löytyvistä tilastoista näkee myös sen, että jokaisessa turnauksessa, jossa Na’Vi on yltänyt TOP 3 sijoille, on s1mple pelannut aivan järisyttävän hyvin:

 • StarSeries i-League Season 4 (1.32)
 • DreamHack Masters Marseille (1.52)
 • StarSeries i-League Season 5 (1.40)
 • CS:GO Asia Championships (1.23)
 • ESL One Cologne 2018 (1.37)
 • Faceit Major 2018 (1.34)
 • Epicenter 2018 (1.45)
 • BLAST Pro Series Copenhagen (1.43)

On siis sanomattakin selvää, että tämä 21-vuotias Ukrainasta kotoisin oleva nuorukainen on tällä hetkellä maailman paras pelaaja. Kukaan ei vedä vertoja hänelle, ja vastaavaa ei ole nähty koskaan ennen. On täysin absurdia, että hän on lähes yksin kantanut joukkueensa maailmanlistan sijalle numero 2 ja voittanut monia turnauksia täysin järjettömillä tilastoilla. On väärin, jos s1mpleä ei valita maailman parhaaksi pelaajaksi vuonna 2018.

KRIMZ vs Tarik

Toinen mielenkiintoinen ja mahdollisesti erittäin palkitseva kohde on Fnaticissa pelaavan Freddy ”KRIMZ” Johansson:n ja MiBR:n Tarik ”tarik” Celik:n välinen kilpa. Pinnacle tarjoaa Tarikin korkeammalle sijoitukselle hurjan 4,23 kertoimen, joka tuntuu täysin absurdilta ottaen huomioon, että kyseisten pelaajien tilastot ovat lähes täysin identtiset.
Tarik yltää tilastojen valossa hieman korkeammalle hänen 1,11 ratingillään. KRIMZ ei ole kaukana perässä, sillä hänen HLTV rating tältä vuodelta on 1,10. Molemmat ovat tasaisia suorittajia, ja molempien loppuvuosi on ollut mitäänsanomaton. Tarikin eduksi voidaan laittaa hänen alkuvuoden major-turnauksen voittonsa Cloud9 kanssa, mutta KRIMZ ei ole saanut mitään aikaiseksi oman joukkueensa kanssa koko vuonna.
Näistä kahdesta Tarik on pelannut huomattavasti suuremman määrän turnauksia tänä vuonna. Tarik on osallistunut 26 turnaukseen, kun KRIMZ on pelannut vain 18 turnausta. Tarikilla on siis kahdeksan turnausta enemmän ja korkeampi rating.
Näiden kahden herran tilastot ovat muutenkin lähes identtiset. Avaustappojenkin rating eroaa vain kahdella sadasosalla. On ihmeellistä, miten Tarikin kerroin voi olla niin hirvittävän korkea. Herrat ovat kuitenkin sekä tilastollisesti äärimmäisen tasaisia, että myös joukkueensa saavutuksien kannalta.