ti 11.12. klo 18:30

-

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

KHL: Jokerit – Ufa | Moses jatkaa heräämistään – onnistuuko Jokerit kampeamaan Omarkin Ufan nurin?

Helsingin Jokerit isännöi tiistaina KHL-ottelussaan joukkuetta, jonka riveistä löytyy tuttuja Leijonat-pelaajia. Salavat Julajev Ufa joutuu helsinkiläisiä vastaan kovan haasteen eteen, sillä Jokerit on läntisen konferenssin terävimmän kärjen tuntumassa läntisessä konferenssissa.

Vieraiden väreissä esiintyy tuttuja nimiä

Suomalaismaalivahti Juha Metsola vartioi Ufan maalinsuuta. Hän siirtyi kaukaa idästä Amur Habarovsk -paidasta Euroopan puoleiselle Venäjälle tälle kaudelle. Muut suomalaiset ovat olleet seurassa jo pidempään, kun Jokerien tiistaivieraan riveissä kiekkoilevat myös maajoukkuelaituri ja Kalpa-kasvatti Teemu Hartikainen sekä keskushyökkääjä Joonas Kemppainen.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ

Nappaa 60€ pelirahaa + haluamasi UP-tuote

Suomalaiskenttäpelaajat ovat muodostaneet viime aikoina joukkueensa ykkösketjun yhdessä pelottavan ruotsalaishyökkääjän Linus Omarkin kanssa. 31-vuotiaan laitahyökkääjän KHL-ura alkoi juurikin Helsingissä reilut neljä vuotta sitten. Huipputaitava ruotsalainen on todella vaarallinen yksilö Ufan riveissä.

Ykköskentän jälkeen vierasjoukkue on kuitenkin melkoisen tasapaksua tavaraa. Pitkä on pelimatka Helsinkiin, nimittäin Ufasta lento Helsinki-Vantaalle kestää reilut viisi tuntia ja matkaa on teitä pitkin noin 2500 kilometriä.

Ensimmäinen kohtaaminen kuluvalla kaudella – Ufa on esiintynyt huomattavasti heikommin

Jokerit on läntisen konferenssin kokonaissijoituksissa kolmantena sekä toiseksi paras kotijoukkue, metsästäen kolmatta perättäistä voittoaan. Edellisottelussa sillä oli vaikeuksia asennoitua Severstal Tšerepovetsia vastaan, mutta vahva joukkue onnistui lopulta kääntämään hankalan kamppailun voitokseen.
Ufa puolestaan on seitsemäntenä itäisessä konferenssissa ja joukkue hävisi viimeisimmässä kamppailussaan Moskovan ZSKA:lle 3–0-lukemin. Tiistain vierailija on voittanut edellisistä viidestä ottelustaan ainoastaan kaksi. Tappioita on tullut ZSKA:n lisäksi Avangard Omskia sekä Admiral Vladivostokia vastaan. Etenkin Vladivostok on joukkue, joka lähes jokaisen KHL-seuran tulisi ongelmitta kaataa.
Jokerit on hävinnyt edellisistä kymmenestä kotikamppailustaan ainoastaan yhden, joten Ufan vierailu sitä tuskin heilauttaa mihinkään suuntaan. Kerran helsinkiläisille on vielä pelatta kerroin tarjolla, niin tartutaan siihen kiinni kaksin käsin.
Jokerien paidassa parhaalla KHL-kaudellaan juurikin Omarkin kanssa samassa ketjussa pelatessaan 36 maalia viimeistellyt Steve Moses on alkanut heräilemään. Toisena pelivalintana kokeillaan jenkkilaiturin täysosumaa pienellä panostuksella.
Jokerien kokoonpano:
Kristian Vesalainen – John Norman – Brian O’Neill
Jesse Joensuu – Sakari Manninen – Steve Moses
Pekka Jormakka – Geoff Platt – Nicklas Jensen
Henri Ikonen – Mika Niemi – Antti Pihlström
Max Wärn
Tommi Kivistö – Sami Lepistö
Karl Stollery – Alex Grant
Viktor Lööv – Oliver Lauridsen
Ryan Zapolski (Janis Kalnins)