Kärpät – Tappara

ti 12.02. Klo 18:30

Liigassa kärkikamppailu tiistaina! Kukistaako Kärpät Tapparan?

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

Liigassa pelataan tiistaina kärkikamppailu, kun viime aikoina ailahtelevasti esiintynyt Liiga-kakkonen Tappara haastaa Oulussa ylivoimaisen sarjakärjen Kärpät. Kaikesta huolimatta joukkueet muodostavat kärkikaksikon myös kymmenen ottelun kuntopuntarilla.

Kärpät saa maajoukkuemiehiään takaisin

Maajoukkueessa Ruotsin EHT:llä mukana olleet Liigan kärkimaalivahti Veini Vehviläinen ja pistepörssin kakkonen Ville Leskinen palaavat Kärppien miehistöön tiistaina. Jussi Rynnäs esiintyi oululaisten maalilla mainiosti kahdessa ottelussa, kun Vehviläinen oli maajoukkuetehtävissä, eikä sisäisen pistepörssin ykkösmiehenkään puuttuminen tulostaululla näkynyt.

50€ RISKITÖN VETO – EI KIERRÄTYSTÄ:

Olybetin uusille asiakkaille on tarjolla 50€ riskitön veto!

Myös Tšekin maajoukkueessa esiintyi Kärpät-pelaaja, kun Radek Koblizek suoritti maajoukkuedebyyttinsä. Hän palaa niin ikään oululaisten kokoonpanoon tiistaina. Loukkaantumisen takia Kärpillä on vielä noin kaksi viikkoa sivussa Rasmus Kupari.

Kärpät voitti maajoukkuemiesten poissaolojen aikana kaksi kamppailua, kun se kaatoi ensin kotonaan viime viikon keskiviikkona KalPan 5–2 ja perjantaina vieraskaukalossa HIFK:n 0–2. Kokonaisuudessaan oululaiset ovat nyt voittaneet neljä ottelua peräkkäin.

Kymmenen ottelun kuntopuntarilla edellisistä kymmenestä ottelustaan kahdeksan voittanut Kärpät on Liigan paras joukkue. Kerättyjä pisteitä pikkupedoilla on näissä kamppailuissa 24 ja maaliero on murskaava, 38–15.

Liigan kärkijoukkue on kerännyt kuluvalla kaudella pelaamissaan 48 ottelussa jo 109 pistettä ja se on tiistain vastustajaansa, toisena olevaa Tapparaa edellä peräti 23 pistettä. Vaikka Kärpät lopettaisi runkosarjansa nyt, voittaisi oululaisjoukkue sen erittäin todennäköisesti.

Tapparalla on ollut vaikeita otteluita viime aikoina

Tamperelaisilla maajoukkueen mukana oli ainoastaan hyökkääjä Niko Ojamäki, mutta mies palaa niin ikään Tapparan vahvuuteen. Kirvesrinnat on kymmenen ottelun kuntopuntarilla Liigan toiseksi paras joukkue Kärppien jälkeen, mutta hiljattain on ollut hieman vaikeampaa – niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin.

Helmikuussa pelaamissaan kolmessa ottelussa Tappara on hävinnyt kahdesti. Kuukauden ensimmäisenä viikonloppuna tamperelaiset hävisivät ensiksi perjantaina paikallistaistossa Ilvekselle lukemin 1–4 ja heti perään lauantaina Pelicansille vieraskaukalossa peräti 7–1-murskalukemin. Viime viikon perjantaina Tappara kukisti KooKoon kotonaan numeroin 5–1.

Tappara on tällä hetkellä yhden ottelun TPS:ää enemmän pelanneena 86 pisteellään turkulaisten kanssa jaetulla toisella sijalla Liigassa. Tamperelaiset tarvitsevat siis lisäpisteitä pitääkseen itsensä kiinni kakkospaikassa.

Loukkaantuneiden listalla on Tapparalla tärkeitä miehiä, sillä kärkipuolustajien joukkoon lukeutuva Otso Rantakari, slovakkihyökkääjä Tomas Zaborsky sekä keskushyökkääjä Jarkko Malinen ovat sivussa. Rantakarin lisäksi puolustuksesta puuttuu Juho Rautanen.

Liigan paras kotijoukkue vyöryy Tapparan yli

Kärppien otteissa ei ole taantumista näkynyt, vaikka joukkue on hiljalleen varmistelemassa runkosarjan voittoa. Oululaiset ovat myös onnistuneet parhaiten kaikista joukkueista kotikaukalossaan tällä kaudella.

Isäntien suoran voiton kerroin on siedettävällä tasolla, joten siihen tartutaan ensimmäisenä kohteena. Vaihtoehtoisesti voi pelata Kärppien voittoa tasoituksella (-1,5), mikä tarkoittaa, että pelaaja voittaa kotijoukkueen voittaessa vähintään kahdella maalilla.