ke 24.07. klo 21:45

Belgradin Punainen tähti -  HJK

HJK:n seuraava vastustaja voitti Liverpoolin viime kaudella

Ensimmäisellä karsintakierroksella Mestarien liigassa färsaarelaisjoukkue Torshavnin niputtanut HJK saa seuraavaksi karsintavastustajakseen Crvena zvezdan eli Belgradin Punaisen tähden. Helsinkiläisjoukkue joutuu toisella kierroksella toden teolla puntariin, sillä tuleva vastustaja pelasi viime kaudella Mestarien liigassa ja kaatoi muun muassa lopulta mestaruuden voittaneen Liverpoolin alkulohkovaiheessa.

HJK:n pelaaminen on ollut kuluvalla kaudella todella ailahtelevaa, mutta viime aikoina joukkue on piristynyt huomattavasti. Helsinkiläisille ainoa tavoite kansallisella tasolla – jokaisella kaudella – on voittaa Veikkausliiga. Vaikka alkukausi oli ryhmälle katastrofaalinen Mika Lehkosuon alaisuudessa, on uusi luotsi Toni Koskela saanut laivaa ainakin jonkin verran käännettyä. Kotoisan pääsarjan voittaminen on edelleen mahdollisuuksien rajoissa.

Onko Olybet vielä testaamatta?

Olybetin uusille asiakkaille tarjolla 50€ riskitön veto. Tarjouksessa ei kierrätysvaatimuksia!

LUE LISÄÄ TARJOUKSESTA

Oletko jo pelannut NetBetillä?

Lassi Lappalainen lähti hiljattain italialaisseura Bolognaan – tai tarkemmin sanottuna Bolognan sopimuspelaajana lainalle Montrealin MLS-joukkueeseen – yhtä kaikki, HJK:n käytettävissä mies ei enää ole. Nuoren ja lupaavan laiturin lähtö avasi helsinkiläisseurajohdolle mahdollisuuden hankkia vahvistuksen maalinteko-osastolle, joka on yksi HJK:n näkövinkkelistä tällä kaudella sakanneista yksiköistä.

Joukkueeseen liittyi Tim Väyrynen ja hän pelasi ensimmäisessä ottelussaan Klubi-paidassa viime lauantaina noin vartin päästyään kentälle vaihdosta. Helsinkiläisillä nähtiin maaliahneen hyökkääjän lisäksi toinenkin debytantti viikonloppuna, kun Willian Parra suoritti varsin vahvan avauskamppailun HJK-keskikentällä. Molemmat pelaajista ovat Koskelan käytettävissä avauskokoonpanoon Belgradissa. Helsinkiläisten tuorein hankinta Victor Luiz ei vielä pelaa.

HJK:n osalta lauantainen kamppailu Veikkausliiga-kärki Ilvestä vastaan oli erinomainen esitys, joka päättyi kuitenkin viiltävästi helsinkiläisvieraiden kannalta. Tamperelaiset niittasivat rangaistuspotkusta lisäajalla 1–1-loppunumerot taululle. HJK:n ainoan maalin teki viime aikoina kovassa lyönnissä viilettänyt Riku Riski.

Isäntäjoukkue Punainen tähti pelasi viime kaudella Mestarien liigassa ja hävisi alkulohkossa kotiottelunsa ainoastaan PSG:lle. Vaikka tie nousikin pystyyn alkulohkovaiheessa, sai belgradilaisryhmä mukavan päänahan kaadettuaan kotiottelussaan lopulta koko sarjan voittaneen Liverpoolin.

Serbian liiga käynnistyi vasta viime lauantaina, mutta Punainen tähti nappasi vakuuttavasti kauden avausvoittonsa Branko Jovicicin sekä Ben El Fardoun maaleilla lukemin 2–0. Sarja-avauksessa joukkueella oli tosin vastassaan ennalta sarjassa häntäpäähän povattu nousijajoukkue Javor.

Ensimmäisellä Mestarien liigan karsintakierroksella belgradilaiset kohtasivat Liettuan ylpeyden Suduvan. Punainen tähti eteni jatkoon kotiottelunsa turvin maalein 2–1 ilman osumia pelatun avaustaiston jälkeen.

Serbialaisten kokoonpano vilisee näiden kekkereiden mittapuulla todella laadukkaita pelaajia. Saksalainen Marko Marin on erinomainen pelinrakentaja ja muun muassa El Fardounin varaan voi laskea paljon viimeistelyssä. Pelikiellon takia isänniltä huilaa laitapuolustaja Marko Gobeljic.

Belgradin Punainen tähti tunnetaan muun muassa villeistä faneistaan ja siitä, että sikermää ei sen kotinurmella ole vierailijan helppoa kaataa. HJK pudotti ensimmäisellä kierroksella HB Torshavnin yhteismaalein 5–2, mutta färsaarelaisryhmä on todellinen pubijoukkue tulevaan vastustajaan verrattuna.

Viime aikoina helsinkiläisten otteet kansallisella tasolla ovat kuitenkin parantuneet ja Serbiassa sarjakausi on vasta alussa. Uskotaan, että HJK:lla on mahdollisuudet onnistua maalinteossa vieraskentällä ja nostetaan pelivalinnaksi, että molemmat joukkueet onnistuvat vähintään yhden osuman iskemään. Tulivoimaa isännillä on enemmän ja oletettavasti se haluaa myös ratkoa otteluparin heti avaustaistossa, mikä puolestaan avaa ikkunaa vieraille.

50€ riskitön veto Olybetin uusille asiakkaille. Tarjouksessa ei ole kierrätysvaatimuksia. Lunasta diili >>>