NBA la 15.12. klo 05:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

NBA: Denver Nuggets – Oklahoma City Thunder | Loukkaantumisista kärsivä kotijoukkue kovan haasteen edessä

Läntisen konferenssin luoteisen divisioonan joukkueet Denver Nuggets sekä Oklahoma City Thunder ottavat toisistaan mittaa Pepsi Centerin parketilla perjantaina. Nämä kaksi ovat tarjoilleet melkoisia huippumatseja koripallon ystäville edellisissä kohtaamisissa. Toissakaudella Thunderin Russell Westbrook heitti ottelun voittokorin lähes puolesta kentästä ja romutti tällä kotijoukkueen haaveet pudotuspelipaikasta. Viime vuonna taas Gary Harris räjäytti kotiyleisön huutoon heittämällä voittoon riittäneen kolmen pisteen heiton juuri ennen summerin soittoa. Tästäkin ottelusta voidaan odottaa vauhdikasta ja viihdyttävää joka kannattaa ehdottomasti katsoa mikäli myöhäinen alkamisaika ei kauhistuta.
Molempien joukkueiden sesonki on alkanut mallikkaasti. Nuggets majailee tällä hetkellä oman konferenssinsa piikkipaikalla, eikä Thunderin kolmas sijoitus tästä paljoa kalpene. Välissä ainoastaan mestarisuosikki Golden State Warriors.
Denver Nuggets – Vihdoin pudotuspeleihin?
Denverin nuori joukkue on kokenut kahtena edellisenä keväänä karvaan pettymyksen. Molempina kausina se on ollut yhden voiton päässä pudotuspeleistä. Viime vuonna se hävisi viimeisellä kierroksella jatkoajalla ottelun Minnesota Timberwolvesille, jossa panoksena oli paikka pudotuspeleissä. Tänä vuonna kuitenkin Harris, Nikola Jokic sekä Jamal Murray ovat nostaneet pelin tason uudelle levelille. Tämänkin kolmikon takaa löytyy kuitenkin laaja kirjo onnistujia, joten menestys ei ole liikaa ollut heidän varassaan.
Nuggetsin edellinen vieraskiertue sen sijaan oli murheellinen, vaikka voittoja tulikin komeaan malliin. Joukkue sai jobinpostia loukkaantumisten muodossa, kun Harris loukkasi vieraskiertueella lonkkaansa ja Paul Millsapilta murtui varvas. Tämän lisäksi pelintekijä Murray on taistellut vihoittelevan säären kanssa, mutta on kuitenkin todennäköisesti pelikuntoinen tässä ottelussa.

Nappaa 60€ pelirahaa + haluamasi UP-tuote

OKLAHOMA CITY THUNDER – LÄNNEN MUSTA HEVONEN?
Thunderin kausi on niinikään alkanut loistavasti. Joukkueen ykkösprioriteetti oli kuluvalla kesäkaudella saada Paul Georgelle jatkosopimus seuraan, vaikka media olikin miestä viemässä jo LeBron Jamesin kaveriksi Lakersiin. Loppujen lopuksi George kuitenkin päätti jäädä Oklahomaan neljän vuoden diilillä, joka julkistettiin Westbrookin järjestämissä kotibileissä. On siis sanomattakin selvää, että tämä kaksikko on hyviä kaveruksia myös kentän ulkopuolella, joka on tällä kaudella tuonut positiivisia asioita myös parketille.
Georgen lisäksi joukkue hankki Atlanta Hawksista Saksalaisen pelintekijän Dennis Schroederin. Schroeder onkin ollut loistava lisä Thunderin joukkueeseen, eikä kaikki pallonkäsittelyvastuu ole enää Westbrookilla. Schroeder on myös ollut usein pelin ratkaisuhetkillä kentällä, joka antaa Thunderille yhden hyvän pisteidentekijän lisää kentälle. Thunderin joukkueesta alkaa siis pikkuhiljaa löytymään kaivattua syvyyttä, jolla voidaan mennä keväällä pitkällekin.
Murray ja Nikola Jokic ovatkin ison tehtävän edessä, mikäli meinaavat laittaa tosissaan kampoihin melkein täysikuntoiselle Oklahoman joukkueelle. Steven Adams osaa varmasti tehdä Jokicin illasta hankalan, eikä Westbrook myöskään anna pikkuvammoista kärsivälle Murraylle mitään ilmaiseksi.
Kahden todella tärkeän avausviisikon pelaajan puuttumisen johdosta lapullemme löytää tähän otteluun vierasjoukkue Oklahoma City Thunder. Mielestämme vedonlyöntiyhtiöt ovat hieman aliarvioineet Harrisin ja Millsapin jättämää aukkoa, jonka johdosta Thunder on pienen tasoituslinjan vuoksi erinomainen pelivalinta tähän otteluun.