NHL to 13.12. klo 03:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-icon

NHL: Chicago Blackhawks – Pittsburgh Penguins | Vuosikymmenen dynastiat vastakkain

Ensi yönä pelaavat vastakkain 2010-luvun kaksi kovinta joukkuetta. Vuosikymmenen alku oli Chicago Blackhawksin hallintaa, mutta sen jälkeen Pittsbrg Penguins nappasi pari mestaruutta putkeen. Toinen joukkueista on taantunut mestaruusvuosistaan, mutta toinen sen sijaan kamppailee edelleen kovista sijoituksista.
Kotijoukkue Chicago voitti vuosina 2010-2015 peräti neljä cupia, mutta tämän päivän Chicago on vain varjo noista ajoista. Runkopelaajat ovat edelleen samat, mutta muuten joukkue on toki muuttunut jonkin verran.
Tällä kaudella kotijoukkue Chicagon joukkue on ollut monelle joukkueelle helppo vastus. Vaikka Patrik Kane, Jonathan Toews ja kumppanit ovat edelleen hyviä pelaajia, eivät hekään ole saaneet käännettyä Chicagon laivaa oikeaan suuntaan.
Tällä hetkellä joukkue painii todella pahan tappioputken kanssa. Chicago on nimittäin hävinnyt edelliset kahdeksan ottelua ja kaikki ovat lisäksi suoria voittoja. Joukkue on näissä peleissä päästänyt ainoastaan kahdesti alle neljä maalia. Sarjataulukossa Chicago on koko joukon viimeisenä ja viimeiseen pudotuspelipaikkaan on matkaa jo yli 10 pistettä. Lienee siis turvallista sanoa, että Chicago jää viime kauden tapaan pudotuspelien ulkopuolelle.
Kun katsotaan tehtyjä- ja päästettyjä maaleja, ovat Chicagon tilastot melko huonoja. Tehtyjä maaleja 2,72 ottelua kohden, mikä on kuudenneksi heikointa. Sen sijaan päästettyjä maaleja on ottelua kohden peräti 3,75. Tässä tilastossa ainoastaan Ottawa Senators jää taakse. Vertailun vuoksi koko liigaa johtavan Tampa Bay Light ningin tilastot ovat 4,00 tehtyä- ja 2,84 päästettyä maalia kohden. Tampa Bayllä on myös 26 pistettä enemmän kuin Chicagolla.
Chicagon erikoistilannepelaaminen on ollut liigan huonointa. Ylivoimaprosentti on ainoastaan 11,3 ja alivoimaprosentti 72,6. Joukkueen tärkein pelaaja ylivoimalla on ehdottomasti Patrik Kane, joka on tehnyt toistaiseksi kahdeksan pistettä ylivoimalla. Myös puolustaja Brent Seabrook on tehnyt viisi pistettä ylivoiman aikana.
Maalilla aloittaa suurella todennäköisyydellä Corey Crawford, sillä viime pelissä edellisenä yönä pelasi kakkosvahti Cam Ward. Crawfordin tilastot ovat olleet kauden aikana kehnot. Torjuntaprosentti on lukemissa 90,1 ja päästettyjä maalejakin 3,21. Tosin Chicago on hävinnyt kauden aikana useasti todella rumasti, joka tietenkin vaikuttaa maalivahdinkin tilastoihin. Kaikesta huolimatta Crawford ei ole sama maalivahti kuin vuosikymmenen alkupuoliskolla. Lukuisat loukkaantumiset ovat sotkeneet tekemistä huomattavasti.

Nappaa 60€ pelirahaa + haluamasi UP-tuote

Vierasjoukkue Pittsburgh on viime vuodet ollut idän kingi. Viimeisen kolmen kauden aikana joukkue on voittanut mestaruuden kahdesti. Viime kaudella mestaruuteen asti porskuttanut Wahington Capitals oli liian kova vastus.
Tällä kaudella Pittsburgh on pelannut kohtalaisesti, muttei loistavasti. Tosin Pittsburghissa osataan kunnon ajoittaminen tärkeisiin peleihin keväällä. Joukkueen runko on pysynyt kunnossa viime vuodet. Monesti maailman parhaaksi tituleerattu Sydney Crosby on edelleen kovanluokan pelaaja ja taustalta on noussut hyviä pelaajia. Maalilla puolestaan Matt Murray on ollut viime kausina hyvä. Tällä hetkellä mies on kuitenkin loukkaantuneena.
Tämä kauden aikana enemmän pelejä on vyölleen saanut Casey DeSmith. DeSmithin torjuntaprosentti on 92,5 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,34. Ensi yönä DeSmith nähtäneen jälleen aloittavana maalivahtina.
Erikoistilannepelaamisen osalta Pittsburgh kuuluu liigan 10:n parhaan joukkueen joukkoon. Ylivoimaprosentti on 23,2 ja alivoimaprosentti 83,7. Ylivoimalla tehokkaimmat pelaajat ovat olleet Phil Kessel, Evgeni Malkin ja Kris Letang. Letang johtaa myös ylivoimaisesti joukkueen pealiaika tilastoa. Mies on pelannut keskimäärin lähes 26 minuuttia ottelua kohden.
Pittsburgh sijoittuu tällä hetkellä niukasti pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle, mutta ero jatkopaikkoihin on olematon. Viimeisimmissä otteluissa Pittsburgh on ollut parhaimpia joukkueita.
Otteluun suuren suuri suosikki on vierasjoukkue Pittsburgh. Se on joukkueista selkeästi parempi ja viime otteluissa se on ollut hyvä. Chicago puolestaan kamppailee tällä hetkellä todella suurissa ongelmissa pelinsä kanssa. Kaikki tappioputket päättyvät toki aikanaan, mutta Pittsburgh on paha vastus mille tahansa joukkueelle.
Pittsburgin suoran voiton lisäksi toisena kohteena lapulle otetaan vierasjoukkueen maalimäärä. Chicagon puolustus on viime peleissä vuotanut todella pahasti, joten ei olisi ihme jos taitavia pelaajia vilisevä Pittsburgh tekisi myös useamman maalin. Esimerkiksi yli 3,5 maalia vierasjoukkueelle antaa kertoimeksi melkein 2,00.

Suomelle MM-kultaa 50.00 jättikerroin! 🔥

Novibet tarjoaa Uhmapelaajille mahdollisuuden pelata Suomen MM-kultaa hurjalla 50.00 jättikertoimella, hyödynnä tarjous välittömästi! 😎

PELAA TÄSTÄ