su 16.12. klo 15:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Scottish Open: Shaun Murphy – Mark Allen | Vireensä löytänyt Murphy ehdoton suosikki finaalissa

Scottish Open saa arvoisensa päätöksen tänään sunnuntaina, kun finaalissa kohtaavat englantilainen Shaun Murphy (maailmanlista 11.) sekä pohjois-Irlantilainen Mark Allen (maailmanlista 6.)
Murphyn alkukausi oli äärimmäisen vaikea selkäkivuista johtuneiden huonojen tulosten takia, ja Scottish Open on kauden ensimmäinen turnaus, jossa hyväntuulinen englantilainen on saanut kunnolla pelinsä rullaamaan. Murphy on Skotlannissa muistuttanut kaikkia siitä, että hän on yhä maailman terävintä kärkeä, ja tulee nousemaan takaisin arvoiselleen paikalle maailmanlistalla ehkä jo tämän kauden aikana. Murphy on kaatanut äärettömän kovia nimiä matkallaan finaaliin, neljännesvälierissä mies kaatoi maanmiehensä Kyren Wilsonin lukemin 4-3, ja välieräottelu Judd Trumppia vastaan päättyi monen yllätykseksi Murphyn 6-3 voittoon.
Murphy on parhaimmillaan pitkissä pussituksissa, ja tunnollisena harjoittelijana tunnettu Murphy on myös parantanut turvalyöntejään merkittävästi viime kaudesta. Englantilainen on myös loistava rakentamaan breikkiä, vaikkakin miehen breikit katkeavat useimmiten keskipitkään pussitusyritykseen, joka osoittautuu liian vaikeaksi onnistuakseen. Murphyn hermot ovat myöskin teräksiset, eikä finaali tule aiheuttamaan hänelle minkäänlaisia henkisiä vaikeuksia.

Nappaa 60€ pelirahaa + haluamasi UP-tuote

Allenin alkukausi on ollut melkoinen menestystarina – mies on voittanut viimeisestä kolmestatoista ottelustaan peräti kaksitoista, häviten ainoastaan Ronnie O’Sullivanille UK Championshipin finaalissa. Scottish Openissa miehen taival meinasi tyssätä välieriin, kun ensimmäiset framet olivat Allenin kannalta melko painajaismaisia – hän ei saanut oikeastaan minkäänlaista lyöntiä onnistumaan, ja miehen vastus Daniel Wells karkasi nopeasti 0-3 johtoon. Allen näytti kuitenkin miksi hän on yksi maailman parhaista pelaajista, Wellsin alettua tuntea itsensä epävarmaksi reippaassa johdossa ja jättäessä yhä enemmän paikkoja, käytti Allen mahdollisuutensa erittäin tehokkaasti ja voitti ottelun lukemin 6-5.
Allenin vahvuus on breikin rakentelu, ja hänet tunnetaankin lukuisista century-breikeistä jo tälläkin kaudella. Pitkät pussitukset eivät ole varsinaisesti Allenin vahvuus, mutta hän osaa myös olla riittävän kärsivällinen, eikä yritä pussittaa liian vaikeita pitkiä palloja. Allenin ongelmat tulevat usein jaksoina – hän saattaa pelata monta framea putkeen saamatta yhtäkään palloa pussiin ja vain hetkeä myöhemmin tyhjentää pöydän monta kertaa putkeen reilusti yli satasen breikillä. Nähtäväksi jää, mihin Allenin rahkeet riittävät finaalissa loistovireistä Murphyä vastaan.
Vaikka Allen onkin ollut luvattoman kovassa iskussa, eilinen välieräottelu muistuttaa siitä, että hänkin on vain ihminen. Murphyä vastaan Allenilla ei todellakaan ole varaa yhteenkään eilisen kaltaiseen virheeseen, tai ottelu on todella nopeasti ohi englantilaisen hyväksi. Otamme Murphyä lapulle järjettömällä ylikertoimella – englantilainen on nimittäin rankattu otteluun underdogiksi. Sivukohteeksi kelpaa frameunderi, johon saa melko hyvää kerrointa siihen nähden että Murphy saattaa hyvinkin viedä ottelun jo 12-13 framessa.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ