Päivitetty: 06.05.2022

Jonnet ja Veetit ei muista maailman upeinta (omaa) maalia

Tshekeissä Ostravassa sekä Prahassa järjestetyt kisat olivat Suomen Leijonilta (ainakin suomalaisten glory huntereiden) silmissä vaisut. Alkulohkosta kakkosena välisarjaan, mutta 1-1 tasapeli Ruotsin kanssa kostautui ja jatkopeleissä ensimmäisenä vastaan asettui kivikova Känädä. Leijonien pelit päättyivätkin ensimmäisellä kierroksella ja vaahterapaidat kävelivät lopulta maailmanmestaruuteen asti.

Mutta se siitä – siirrytään aiheeseen, jota Jonnet ja Veetit ei muista. Samaisissa vuoden 2004 jääkiekon MM-kisoissa Japani pelasi Tanskaa vastaan alkulohkossa. Ottelun panos oli kova, sillä voittaja todennäköisesti varmistaisi paikkansa välisarjassa, kun taas tappion kokenut joukkue joutuisi tyytymään katsomokomennukseen lopputurnauksen ajaksi. Ruotsi ja Venäjä olivat “hieman” liian vahvoja vastustajia kummallekin, joten kyseessä oli ehdottomasti niin Tanskan kuin Japanin tärkein alkusarja matsi.

Itse pelistä tuskin kukaan muistaa mitään muuta kuin ottelun voittomaalin, joka nähtiin kolmannen erän alkupuolella. Kaksi erää oltiin menty suhteellisen tasaisesti ja kolmanteen lähdettiin 3-3 tasalukemissa. Pelikellot pysähtyivät ottelussa viimeisen kerran maalin merkiksi ajassa 43:09, kun Japanin Nobuhiro Sugawara kärsi kevyehkön mustan hetken oman maalin edessä.

Tanskan Bo Norby-Andersen pelasi kiekon Japanin maalin eteen, ja Sugawara viimeisteli todella varmoin maalintekijän ottein kiekon tyhjään nuottaan. Segvenssi on varsin uskomaton, sillä Sugawara näyttää nanosekunnin ajan tuulettavan maalia, kunnes todellisuus iskee kasvoille todella lujaa. Jaappanialaiset on tunnetusti varsin jämäkkää kansaa kunnia-asioiden kanssa, jonka myötä Sugawaran kokeman häpeän tunsi koko jääkiekkokansa.

Tanska paineli tuolla maalilla välisarjaan ja Japanin turnaus loppui siihen. Sugawaran ura jatkui vielä muutaman kauden ajan, mutta Japanin maajoukkueessa häntä ei enää sen koommin nähty. Pahoittelemme, että parempilaatuista videota emme löytäneet, mutta voimme elää tuon hetken uudelleen ja uudelleen alta löytyvän clipin myötä!