Päivitetty: 12.11.2022

Pusku joka maksoi maailmanmestaruuden! Italialaisen likainen heitto siskosta käynnisti legendaarisen näytelmän

Zinedine Zidanen perintö on karvas. Ranskalainen on kiistatta yksi kaikkien aikojen futaajista, mutta hänet muistetaan lähinnä yhdestä mustasta hetkestä vuoden 2006 MM-finaalista. Tuo hetki maksoi Ranskalle maailmanmestaruuden.

Vuoden 2006 MM-finaali eteni jatkoajalle 1-1 tasalukemissa. Zidane otti useasti yhteen Italian Marco Materazzin kanssa. Kaksikko keskusteli kiivaasti kentällä, kunnes Materazzi pääsi ranskalaisen ihon alle. Hän sanoi jotain, joka sai Zidanen näkemään punaista ja puskemaan häntä rintaan. Materazzi kaatui puskusta maahan ja kieri kivussa niin kuin häntä olisi ammuttu norsukiväärillä rintaan.

Zidane sai puskustaan punaisen kortin ja lensi ulos. Ottelu venyi lopulta 1-1 lukemissa aina pilkuille asti, ja Italia vei maailmanmestaruuden. Zidanen tempauksen on etenkin Ranskan leirissä valiteltu maksaneen maailmanmestaruuden.

Vuosia myöhemmin Materazzi viimein paljasti, mitä hän oli Zidanelle oikein sanonut. Italialaisen mukaan kaksikko oli törmännyt useaan otteeseen toisiinsa, joka jälkeen Zidane oli sanonut: “Annan sinulle paitani myöhemmin”. Tähän Materazzi vastasi: “Otan mieluummin siskosi kuin paitasi.”

Zidane on itse ollut vähäsanainen tapauksesta. Hän ei ole missään vaiheessa sanonut katuvansa kohupuskuaan. Finaali jäi Zidanen ammattilaisuran viimeiseksi peliksi.