Stuttgart - RB Leipzig

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Leipzigille tarjolla kauden ensimmäinen vierasvoitto!

Lauantaina putoamisen kanssa kovaa taistoa käyvä Stuttgart joutuu kovalle koetukselle, kun sen vieraaksi saapuu tulivoimainen RB Leipzig. Leipzigin koneisto on näyttänyt syttymisen merkkejä, vaikkakin lunastamatonta potentiaalia on vielä paljon.

Stuttgartilla ei ole paljoa muuta mahdollisuuksia kuin lähteä puolustamaan ja toivoa kokoonpanoon palanneelta Sasa Kalajdzicilta onnistumista. Hyökkäyksen osata isännät on ollut suurissa ongelmissa läpi kauden osittain poissaoloista johtuen, mutta kyllähän Sasa Kalajdzicin poissaolo on jättänyt nyt AFCONissa mukana olevalle Omar Marmoushille liian isot saappaat täytettäväksi. Putoamistaistelun osalta erot on erittäin pienet, joten selvästi hännillä olevaa Greuther Furthia vastaan maalitonta tasapeliä voidaan melkeinpä pitää häviönä.

Domenico Tedesco on nyt luotsannut Leipzigiä neljän ottelun ajan ja tuloksellisesti kaksi viimeisintä ottelua ennen taukoa oli heikkoja, mutta maaliodottamien osalta etenkin hyökkäyspäästä on saatu hyvin irti. Kevätkausi starttasi parhaalla mahdollisella tavalla, kun kotona Mainz kaatui lukemin 4-1. Leipzig pääsi pelaamaan ylivoimalla 20 minuutin jälkeen, mikä helpotti urakkaa. Seuraava tavoite onkin sitten saada vierassaldo nousuun – Leipzig on ollut toiseksi huonoin vierasjoukkue koko sarjassa ilman yhtään vierasvoittoa.

Marmoushin poissaolon lisäksi Konstantin Mavropanosin, Mateo Klimowiczin ja Naouiou Ahamadan pelikunto selviää ottelun alla. Mavropanosin poissaolo olisi iso kolaus alakertaan. Vierailta AFCONissa mukana on Ilaix Moriba ja Amadou Haidara, joista vain Haidara on päässyt säännöllisesti pelaamaan. Nordi Mukiele oli edellisen ottelun sivussa alakerrasta ja Emil Forsberg loukkaantui ennen taukoa.

Yleisöttömyyden takia isännille ei suurta kotietua voi tarjota eikä muutenkaan lähtökohdat mairittele. Joukkueiden hyökkäyspelin tasoero on kuin yöllä ja päivällä – Stuttgartin on toivottava melkoista ihmettä, sillä yksi tai kaksi maalia tuskin riittää edes pisteille. Betsit isketään Leipzigin -1,0 tasoitukselle. Maalin voitolla panos takaisin ja suurempi voitto tuo kolikoita kassaan.